Annonse

tirsdag 24. mars 2015

Veien til kvinnens hjerte

Veien til mannens hjerte går gjennom magen, sa man for noen år siden. Det var da mannen var ute i jobb og kvinnene var lenket til kjøkkenbenken.
Nå er det på tide å skrive om ordtaket. Jeg tror veien til kvinnens hjerte også går gjennom magen og det har vi gutta visst hele tiden.


I riktig gamle dager var det han som kom hjem med den fineste hjorten som ble mest ansett. I dag bør du som gutt, kunne imponere på tradisjonelle guttegreier, men også på kjøkkenet.
Ingen blir imponert om du krabber fram fra understellet på bilen du skrur på for så å lempe en Grandis i stekeovnen når din kjæreste er fysen på noe godt.

Om du derimot presenterer en ekte syltynn italiensk pizza med litt artishok-hjerte, litt parmaskinke, mozzarella og noen ruccolablader, da blir din utkårede myk om hjertet. Om du så avslutter med en sjokolademousse med jordbær til, burde saken være i boks. Ja, selvfølgelig ikke en sjokolademousse ferdig kjøpt i butikken. Nei, en som er laget på høykvalitets sjokolade og som sprøytes ut i dessertglasset ved bordet, fra en espumaflaske. Den er så fløyelsmyk at den, sammen med de beste norske jordbærene, lett får deg inn på scoringslista.

Nå skal det jo også sies at vi gutta har blitt mobbet en god del når det gjelder matlaging. Tenk bare på all den ihjelsvidde maten som kommer fra diverse griller fra april til september. 
Her har det også skjedd en revolusjon og jeg skal vise noen måter å heve grillmaten til uande høyder.
I tillegg til dette må du som gutt ikke henfalle til bare å lage mat som skal få kvinnehjerter til å smelte. Er man blant gutta, må man også kunne lage mat til dem. Derfor er ett kapittel i denne boka full av skikkelig guttemat.

Tradisjonsmat er også viktig. Det er grunnstammen i Søndagsmiddagen med familien. Og det finnes mange måter å forbedre disse måltidene også. Ertersuppe fra bunnen av i trykk-koker er himmelsk mat, for ikke å snakke om lammeskanker laget i Sous Vide.

Kjøkkenet har i det siste blitt en arena for eksperimentering og mekking. Proffkokkenes utstyr er blitt tilgjengelig for alle og det er utfordringer i kø for den som ønsker det. Matkjemi er utviklet av en rekke kjente kjøkkensjefer og arven etter el Bulli lever videre rundt om i verden.


Har du lyst til å videreutvikle deg innen gastronomien, finnes det uanede muligheter-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar