
La vita è troppo breve per mangiare male (livet er for kort til å spise dårlig mat.) ---Matfoto: Jorunn Hagrup
Annonse
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(22237182)a(2494934)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(' ');
lørdag 26. september 2015
Nydelig usunn frokost

fredag 25. september 2015
Lutefisk

torsdag 24. september 2015
Sprøstekt Rødspette
Flatfisk er en av favorittene mine. Nydelig fiskefett som gjør at det sjelden blir tørt. De er forholdsvis lette å filetere og beina er enkelt å handtere.
Og så smaker det bare helt fantastisk!
Jeg husker at som guttunge pleide jeg å ligge i fremme robåten å stikke rødspette på sandgrunnen.
Det skjedde i fjæra nedenfor besteforeldrene mine sin gård.
Sjølfisket og så rett i panna etterpå, det var snadder det!
onsdag 23. september 2015
Ovnsbakte nypoteter er nydelig!
Nå er nypotetene på sitt beste og jeg synes det er alt for lite oppskrifter på potet. Kokt er godt og stekt nydelig, bakt er en god variant, men mange andre oppskrifter er også spennende å prøve seg på. Denne minner om de grillpotetene vi bruker ofte, men krydderne og smakene ikke helt de samme.
tirsdag 22. september 2015
Bacãlaobollér
Siden vi i skrivende stund nettopp er kommet tilbake fra Italia og jeg fant denne i en av mine gamle notatbøker, måtte jeg bare dele den på Guttas Kjøkken.
Bacalaoboller er ofte gatemat eller snacks, men kan også serveres som en kosemiddag, slik som beskrevet her.
mandag 21. september 2015
Avkokt sei med agurksalat og rømme

søndag 20. september 2015
Fårikål i en fei. Høyt trykk er løsningen!

Da er løsningen: Trykkoking!!
Noen som husker Racletten??????

Litt biffkjøtt ble rotet fram i fryseren og kuttet i tynne skiver mens det var halvtint. En passe stor svinekotelett kuttes i tynne strimler og litt godt bacon i skiver får følge med det andre kjøttet.
Poteter skrelles, kokes og hodes varme.
Abonner på:
Innlegg (Atom)