Avkokt sei er broren til avkokt laks, dvs kokt kald sei som serveres tradisjonelt med varme poteter, agurksalat, rømme og smeltet smør. Utrolig god mat og vi bare må ha, når vi finner fersk rund sei i fiskedisken.
Dette trenger du til to personer:
1 kg rund fersk sei med hode
Grovsalt
pepperkorn
laurbærblad
sitronsaft
Agurk
sitronsaft
salt og pepper
sukker
Seterrømme og smeltet smør
Slik gjør du:
Del fisken i passe biter og rens de i rennende kaldt vann
Sett på en 5 l kjele med vann, sitronsaft, pepperkorn, laurbærblad og en neve grovsalt
Kok opp og ha i fiskestykkene
Slå ned varmen og la fisken tekke
I mellomtiden finsnitter du agurken ved hjelp av en mandolin
Lag en lake av sitronsaft, sukker, salt og pepper og vann
Ha laken over agurkskivene
Ha lokket på boksen, rist og sett det kaldt.
Kok potetene og smelt litt smør i en bolle i mikrobølgeovnen.
Så er det bare å servere med en god rømme og litt ekstra pepperdryss på toppen. God apetitt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar