Annonse

torsdag 1. september 2016

Salma med blåmuggost

Salma med blåmuggost


Ingredienser  
En liten pakke Salma-laks
Et halvt eple
En mandarin
6 små poteter
En halv pakke blåmuggost
2 ss fløte
purreløk
Søt paprika
Hjertesalat

Del potetene i båter. Ha dem i en plastpose med olje og grillkrydder, rist posen godt og hell potetene over i en ildfast form. Stekes i 30 minutter på 220 grader. Salma-laksen deles i 4 like store biter. Legg bitene i en ildfast form. Salt og pepper. Blåmuggosten røres opp med fløten og has over laksebitene. Stekes i ovnene sammen med potetene de siste ti minuttene. Imens legges salatblader, paprika og små epleterninger opp på fat. Når potetene og fisken er ferdig legges de opp på talerkenene, fisken oppå epleterningene og potetene ved siden av. Skallet av mandarinen rives over og mandarinbåter brukes som garnityr. Litt finskåret purreløk drysses over.
Note: Nydelig med en italiensk hvitvin til

onsdag 31. august 2016

Verdens beste vafler. Det påstår alle, men disse er virkelig best :-)

Bland 3,5 dl hvetemel, 1 Ts kardemomme, to teskjeer bakepulver og en dæsj sukker i en bolle.  

Tilsett 4 dl melk. Pisk godt sammen med to til tre egg til en klumpefri røre. 

Tilsett 100 g smeltet avkjølt smør.

Varm vaffeljernet og pensle med litt smør ved første steking.

Server med syltetøy og rømme.

Eller: Server med brunost og syltetøy eller med  spekepølse og rømme.

Eller med pølse som i Moss-varianten!!!

Kos dere!