Salma med blåmuggost
Ingredienser
En liten pakke Salma-laks
Et halvt eple
En mandarin
6 små poteter
En halv pakke blåmuggost
2 ss fløte
purreløk
Søt paprika
Hjertesalat
Del potetene i båter. Ha dem i en plastpose med olje og grillkrydder, rist posen godt og hell potetene over i en ildfast form. Stekes i 30 minutter på 220 grader. Salma-laksen deles i 4 like store biter. Legg bitene i en ildfast form. Salt og pepper. Blåmuggosten røres opp med fløten og has over laksebitene. Stekes i ovnene sammen med potetene de siste ti minuttene. Imens legges salatblader, paprika og små epleterninger opp på fat. Når potetene og fisken er ferdig legges de opp på talerkenene, fisken oppå epleterningene og potetene ved siden av. Skallet av mandarinen rives over og mandarinbåter brukes som garnityr. Litt finskåret purreløk drysses over.
Note: Nydelig med en italiensk hvitvin til