Tagine er en nordafrikansk tradisjon for tilberedning av mat. En tagine er et spesielt glasert keramisk fat med et konisk lokk. Fisk, kylling eller kjøtttilberedes i fatet sammen med krydder, urter og grønnsaker. En kan tilberede retten i ovnen, men tradisjonelt tilberedes den over glødende kull. Det fremste kjennetegnet på en tagine er at råvarenes smak og aroma er bevart
Foto: Le Cruiset |
Du trenger:
1 ss rapspolje
1 løk i skiver
3 fedd hvitløk
1 kg lammekjøtt i terninger ca 3x3 cm
6 cherrytomater
100 g tomatpuré
1 boks kikerter
mandelpotet
100 g rosiner
1/2 l kyllingkraft
1 dl sitronlimonade
Saft og skall av en halv appelsin
1/2 kanelstang
1 stk stjerneanis
salt og pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader. Brun kjøttet i en panne og sett til siden.
Ha i løk og hvitløk og stek til det er mørt. Ha oppi tomatpuré, ras el hanout, kanelstang, stjerneanis, rosiner, appelsinsaft og skall, sitronlemonade, tomater, koketter, potet, og kyllingkraft i en stor gryte. La det hele stå i ovnen i to timer eller til kjøttet faller fra benene. Plukk ut kanelstang og stjerneanis. Smak til med salt og pepper. Pynt me mandler og persille. Server med Cous-cous.