Annonse

lørdag 1. desember 2018

Tagine med lam

Tagine er en nordafrikansk tradisjon for tilberedning av mat. En tagine er et spesielt glasert keramisk fat med et konisk lokk. Fiskkylling eller kjøtttilberedes i fatet sammen med krydder, urter og grønnsaker. En kan tilberede retten i ovnen, men tradisjonelt tilberedes den over glødende kull. Det fremste kjennetegnet på en tagine er at råvarenes smak og aroma er bevart


Foto: Le Cruiset


Du trenger:

1 ss rapspolje
1 løk i skiver
3 fedd hvitløk
1 kg lammekjøtt i terninger ca 3x3 cm
6 cherrytomater
100 g tomatpuré
1 boks kikerter
mandelpotet
100 g rosiner
1/2 l kyllingkraft
1 dl sitronlimonade
Saft og skall av en halv appelsin
1/2 kanelstang
1 stk stjerneanis
salt og pepper






Slik gjør du:

Sett ovnen på 160 grader. Brun kjøttet i en panne og sett til siden.

Ha i løk og hvitløk og stek til det er mørt. Ha oppi tomatpuré, ras el hanout, kanelstang, stjerneanis, rosiner, appelsinsaft og skall, sitronlemonade, tomater, koketter, potet, og kyllingkraft i en stor gryte. La det hele stå i ovnen i to timer eller til kjøttet faller fra benene. Plukk ut kanelstang og stjerneanis. Smak til med salt og pepper. Pynt me mandler og persille. Server med Cous-cous.