Annonse

lørdag 18. april 2015

Fenikkel- og hvitløksskum:

Dette er den ideelle kombi til lammekjøtt. Alle vet at lam og hvitløk hører sammen og det
samme med lam og fennikel. Så kjør på!!!

fredag 17. april 2015

Paella og hvitløksmajones

Klare til bedømming
Paella er en spansk nasjonalrett som består av kokt ris, olivenolje tilsatt safran og blandet med skalldyr, blekksprut, fisk, fugl m.m. Rundt om i landet er det konkurranser om å lage den beste varianten. Da er man ute på gatene og torgene og koker i store flate panner og lar både dommere og forbipasserende smake. Folkelig, trivelig og godt.

Paella kommer egentlig fra Valencia og betyr direkte oversatt stekepanne.



Denne varianten er inspirert av TV2-Wenche og Jaimie Oliver, men med vår egen vri, selvfølgelig:

torsdag 16. april 2015

Tomatsuppe Tex/Mex


Har du litt kylling til overs etter at du har laget Heston Blumenthals superkylling, kan du lage denne suppa et par dager senere. Her får du også utnyttetresten av tomatjuicen du har i kjøleskapet errer helgas Bloody Mary. Dette er suppe med skikkelig trøkk og smak

tirsdag 14. april 2015

Kyllinggryte med indisk vri

Restene av Heston-kyllingen må jo brukes til noe, så jeg fikk lyst til å lage en slags indisk gryte. Stikkord: fra før nydelig kyllingkjøtt, red curry paste, koriander, Tandori masala, løk, hvitløk, sellerirot, pluss litt til og gulrot. Hmmm, dette må vel bli godt.

mandag 13. april 2015

Lettsaltet Uer

Lettsaltet Uer er en favorittrett her i huset. Perfekt mandagsmat fordi det er godt og ikke minst lettvint. Når vi rusler forbi fiskedisken plukker vi nesten alltid med oss et halvkilo til to og hiver i frysen så snart vi er hjemme igjen.

søndag 12. april 2015

Kylling á la Heston Blumenthal

Har du spist butikk-kremert kylling med masse merkelig grillkryddersaus så vet du hva tørr og kjedelig mat er. Denne kyllingen derimot er nydelig, saftig og smaksrik og er en superkokk verdig. Lag denne og overrask din kjære med et supergodt og supersunnt måltid.

Sprudlende druer med Baileys Espuma

Artig og nyyydelig dessert

Druer deles i to og legges i en Spumaflaske. Så tillsettes en patron med CO2 og flasken settes i kjøleskapet over natta. Rett før du lager Baileys-kremen tar du ut druene og legger i en luftett boks i kjølen. Så er det bare å lage kremen, sette den kjølig i et par timer og server de brusende druene. Druene kan byttes ut med annen frukt med høyt vanninnhold.

Finnbiff eller Reinskav, kjær mat har mange navn

Med NordNorge som bakgrunn må vi av og til lage denne enkle, men utrolig nydelige retten. Utførelsen varierer selv om grunnprinsippet alltid er det samme. Skikkelig reinkjøtt får du hos de fleste produsenter. Likevel er noen bedre enn andre. I går fikk vi tak i kjøtt fra Smedstuen gard og det er mørere og i tykkere skiver enn det mange av de andre leverer.