Annonse

lørdag 25. juli 2015

Elgkarbonader med grønnerterstuing og en helt ny viltsaus

Få ting er bedre enne en porsjon elgkarbonader når det er gufsevær ute. Karbonadene skal være saftige - ja saftige og smake av elg.

Sausen skal være fyldig og ha masse smakog skal spises sammen med melne poteter som moses med gaffelen. Ertersuing er godt og sammen med stekt Aromasopp blir dette perfekt.

fredag 24. juli 2015

Salmalaks med risotto

Jeg er så heldig å ha gode venner med interesse for god mat og dertil drikke. Ofte er det enkleste det beste, slik som denne retten vi fikk servert i godt lag i Kongsvinger.
Perfekt stekt laks med fin stekeskorpe i kontrast til den myke risottoen. Risottoens syre balanseres opp mot de søte små grønne ertene.
Og når laks og risotto er saftige og riktig laget er behovet for saus fullstendig borte.

tirsdag 21. juli 2015

Hjemmelagde fiskekaker

Hjemmelagce fiskekaker har ca 90% fisk i motsetning til de du får på butikken. De du lager selv kan du også kontrollere grovhet og konsistensen på. Du kan også tilsette bacon, urter, ost eller hva du nå har lyst på. Med litt heftige krydder kan du skape dine egne vrier i det uendelige. Husk nå bare på å steke et par prøvekaker, slik at du er sikker på at smaken er riktig før du steker opp all farsen du har laget!

søndag 19. juli 2015

I serien: Ekte guttemat - Biff Stroganof - Guttas Kjøkken innlegg nr 100

En kombinasjon av biff og rømme ble vinneroppskriften i en kokkekonkurranse som gikk av stabelen i St. Petersburg i Russland i 1809.  Chefen som utviklet oppskriften arbeidet for den russiske diplomaten Grev Pavel Alexandrovich Stroganov som var medlem av en av datidens mest høytstående familier.  Han deltok som general i Napoleonskrigene og hadde overdådige fester i sitt slott i St Petersburg. Mange av kokkene som lagde maten til festene var fra Italia og derfor ble nok den ekte Stroganof servert med pasta.


Lammegryte Lucca

Denne lammegryta har jeg tilegnet byen Lucca i Toscana. Varmen, oliven, solen, lyset og krydderiene smelter sammen med de gamle bymurene i en symfoni til gleden og de gode smakene.

Å tusle rundt i de gamle smale gatene og kjenne en ny duft rundt hvert hjørne er en stille glede. Prøv denne gryten, lukk øynene og se for deg det støvete torget med sine uteserveringer og tenke deg en iskald jordbærdrink mens du ser på livet.