Annonse

lørdag 25. juli 2015

Elgkarbonader med grønnerterstuing og en helt ny viltsaus

Få ting er bedre enne en porsjon elgkarbonader når det er gufsevær ute. Karbonadene skal være saftige - ja saftige og smake av elg.

Sausen skal være fyldig og ha masse smakog skal spises sammen med melne poteter som moses med gaffelen. Ertersuing er godt og sammen med stekt Aromasopp blir dette perfekt.



Dette trenger du:

Til elgkarbonadene:
1/2 kg malt elgkjøtt
1/2 kg medisterfarse
Skog og viltkrydder
salt og pepper
1/2 løk finkuttet

Til sausen
1 gulrot
Ett stykke sellerirot finhakket
1/2 finhakket løk
2 ss mel
2 sssmør
1/2 l kraft
1 stk skjærgårdsløk
4-6 einebær

Sopp
300 g Aromasopp

Grønnerterstuing

Slik gjør du:
Start med sausen. Smelt smør og ha oppi mel og la det brune til en lys brun farge. Ha oppi alle grønnsakene og løken og la det surre med til det er nesten mykt.
Spe med kraften og la det surre til grønnskene er ferdig.
La gryta med sausen stå litt for å kjøle ned og kjør sausen med en stavmixer til den er fyldig og jevn.
Smakssett med salt og pepper, sitronsaft, Dijonsennep, Worcesteshiresaus og evt litt brunost om nødvendig. Ha også oppi en ss skogskrydder.

Ha sausen over i en gryte som tåler å settes i stekeovnen.

Så lager du elgkarbonadene. Kjør sammen elgkjøttet og farsen sammen med saltet til massen setter seg. Så har du i de andre krydderne og læøken og blander godt. Stek sjenerøse kaker som has over i sausen når de har fått en fin stekeskorpe.

Til slutt steker du soppen i skiver og har den over i gryta.

Sett på lokk og la det hele kose seg i stekeovnen på 150 grader, men du gjør ferdig grønnerterstuing og poteter.

Da er det bare å ta ut gryta med elgkarbissene og forsyne seg.

Husk at rørt tyttebær er utrolig godt til denne retten, men at det ikke er helt kompatibelt med rødvin.

Så da driter vi i alle konvensjoner og sier som Ole Brum: Ja takk begge deler!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar