Annonse

fredag 10. juli 2015

Lammeskanker i mørkt øl på 30 minutter!!!

Tidligere i år la jeg ut en oppskrift på lammeskanker i mørkt øl. Nydelig mat, men det tok meg 5 timer å lage. Har du ingenting å gjøre er dette OK tid, men lammeskanker er godt og du har vel ikke 5 timer til rådighet hver dag???

Så jeg tenkte: Kan det fungere i Tupperware-trykkokeren jeg har på prøve akkurat nå?

Prices tartar hot dog


Jeg har noen matlagere jeg følger på TV. Brødrene Price er blant favorittene. De lager guttemat av høy kvalitet med et glimt i øyet. Formell utdanning? Nei, men interesse og hengivenhet til gode råvarer og matens opprinnelse, ja!!

Denne oppskriften er noe av det mest fantasifulle jeg har kommet over og jeg har tillatt meg å knabbe den, - i stor hengivenhet.

Jeg bøyer meg i hatten og lover at jeg skal klare å finne min egen vri på dette vindunderet av en pølse i brød!


onsdag 8. juli 2015

Klippfisksalat

Har du rester etter en klippfiskmiddag er dette en flott kveldsrett. Først moser du klippfisken med en gaffel til en grov fiskemasse. Så tar du et par - tre skiver sylteagurk og litt kapers og kjører de i en liten stavmixerblender sammen med en dæsj sweet and sour chili saus.

tirsdag 7. juli 2015

Jorunns sommerlige kjøttsuppe

Med masse grønnsaker og en fin buljong med smak av løpestikke. vårløk og kinagressløk blir dette en frisk og sunn sommermiddag.


søndag 5. juli 2015

Reinkjøtt med buljong og rotgrønnsaker i trykkoker i mikrobølgeovn

Jeg har for tiden en trykkoker for microbølgeovn fra Tupperware på test. Kyllinggryte med karri ble utrolig godt. Så nå fikk jeg lyst til å forsøke å lage en tradisjonell samisk rett med reinkjøtt og gode grønnsaker. Reinkjøttet er vanligvis magert og på lngt nær så mørt som kylling. Derfor er dette en mye tøffere utfordring.
Og resultatet ble fantastisk!

Kremete jordbæris uten bruk av ismaskin

Ingredienser: 

  • 1/2 l kremfløte
  • 1 boks ca 0,4 liter søt  kondensert melk
  • En halv til tre kvart kurv jordbær, pluss litt sukker (avhengig av hvor sure bærene er)
  • 2 ts vanilje ekstrakt (vaniljeessens)
  • En dæsj likør eller vermouth

Instruksjoner: 

Visp fløten til en fast krem. Kjør jordbærene og sukkeret i blender eller med stavmikser til saft og småklumper og rør inn i kremen sammen med den kondenserte melken og vaniljeekstrakten.
Smak til med sukker og en dæsj med god vermouth eller jordbær/appelsin likør
Ha iskremmiksen i en lufttett beholder og sett den i fryseren i 5-6 timer eller over natten.

Thats it folkens!!!!
OBS: Kløp kondensert melk i en innvandrerbutikk. Ca en tredjedel av prisen på Meny

Test av Tupperwares Trykkoker for mikrobølgeovn

Mat laget i microbøleovn har hittil vært bannlyst fra dette kjøkkenet. Finnes det noe tristere enn mat som kommer rett fra kjedebutikkenes hyller, pakket i plast og varmet i denne fandens dingsen??

Selv ikke god hjemmelaget mat blir god om du tar den fra fryseren og tiner og varmer i microovnen.

Jeg har derfor spurt meg selv om det beste ville være å fjerne denne unyttige svære dingsen fra kjøkkenskapet og erstatte den med en trendy dampovn.

Likevel, i min søken etter metoder å utnytte microen til noe fornuftig, kom jeg plutselig over en trykkoker som er laget for microen, og som bare fungerer der.