Annonse

søndag 5. juli 2015

Reinkjøtt med buljong og rotgrønnsaker i trykkoker i mikrobølgeovn

Jeg har for tiden en trykkoker for microbølgeovn fra Tupperware på test. Kyllinggryte med karri ble utrolig godt. Så nå fikk jeg lyst til å forsøke å lage en tradisjonell samisk rett med reinkjøtt og gode grønnsaker. Reinkjøttet er vanligvis magert og på lngt nær så mørt som kylling. Derfor er dette en mye tøffere utfordring.
Og resultatet ble fantastisk!



Ingredienser

ca ett kilo reinkjøtt med bein skåret i grove stykker
3 - 4 gulrøtter i litt store biter.
200 g sellerirot i litt store biter.
To vårløk i biter
1 stk persillerot i litt store biter.

noen einebær
1 løk i grove biter
200 g kokefaste poteter
Salt, pepper, revet muskatnøtt
1 laurbærblad
1 kvast timian

Slik gjør du
Legg reinkjøttet i bunnen av trykkokeren og ha over grønnsaker og poteter.
Legg noen einebær i gryta og ha på salt og pepper og de angre krydderiene.

Fyll på vann til maksmerket på trykkokeren og fest lokket.


Så er det bare å sette trykkokeren inn i microbølgeovnen og la den stå på 800 Watt i 30 minutter.

Når microen piper er det bare å ta ut trykkokeren og la den få stå i ti minutter til trykket er gått ut. Så tar du av lokket og smaker til med mer salt og pepper om nødvendig.

Kjøtt, grønnsaker og poteter legges på tallerken og buljongen serveres i krus ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar