Annonse

torsdag 16. juli 2015

Stekt flesk med kålstuing


Dette er det nærmeste du kommer en norsk vri på cowboymat. Etter det jeg husker satt kugjeterne ved bålet om kvelden med flesk i stekepanna og en kjele med bønner ved siden av.

På Frya i Gudbrandsdalen var det helt til ganske nylig en Truckstop som hette Fryatun og der stoppet årlig tusenvis av Vogntogkusker for å spise og hvile.  I forbindelse med nye E6 overtok Statens Vegvesen Fryatun som ble gjenåpnet med ny driver for kort tid siden. Stekt flesk med kålstuing er fremdeles fast på menyen.

tirsdag 14. juli 2015

Italiensk sjokoladeis med Mascarpone og kondensert melk

Sjokoladeis
Det beste med denne isen er selvfølgelig smaken og den herlige kremete teksuren. Dernest er det fantastiske råvarer. Antagelig verdens beste sjokolade i kombo med italiensk ferskost, krem,kondensert melk, rom, kaffe ++++
Dessuten skader det jo ikke om du tar med det faktum at dette blir herlig uten bruk av iskremmaskin.

Ikke den billigste iskremen, men du trenger ikke å spise hele boksen på en gang, selv om det er meget fristende.

mandag 13. juli 2015

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og baconbiter

Skikkelig mandagsmiddag.
Lettsaltet torsk trekkes i rikelig vann i ca 10 minutt. Gulrøtter deles i passe biter og kokes i litt lettsaltet vann til de er møre. I en annen kjele smeltes to ss smør og blandes med 2 ss hvetemel. Så sper du med kokevannet fra gulrøtten og melk til du hsr en fyldig saus.

La sausen trekke i 5 minutter og smak til med salt og pepper og malt muskatnøtt. Ha de ferdig kokte gulrøttene i og hold sausen varm.

Stek baconbiter i rikelig med smør.

Fisken serveres med gulrotstuingen, kokte poteter og baconsmøret.

Enkelt og utrolig godt

søndag 12. juli 2015

Ungarsk Gulasj



Mat med kraftig smak av kjøtt og varmende krydder. En himmelsk saus som omslutter kjøttet, potetene og grønnsakene. 

Det er som om du kan lukke øynene og føle du sitter på de ungarske slettene der hestene vrinsker i bakgrunnen og du kjenner lukten av bål og gryten som putrer over flammene. Mmmmmm!

Elvis og sandwichen

Peanøt-smør og banan sandwich var en av Elvis' mange favoritter når det gjelder mat. Kongens matvaner er blitt gjengitt i flere kokebøker, men dette er den mest berømte retten.

Det diskuteres i det vide og brede om det skal være bacon med i sandwichen og siden det er mange som hevder at masse med sprøstekt bacon var viktig for Elvis, så sier vi det.

Ribbe i UltraPro



Noen påsto at det er mulig å lage ribbe i stekeovn uten å få den tilsmusset med ribbefett og sprut. Løsningen skulle være å tilberede den i en Tupperwaregreie som heter Ultra Pro.
Når jeg tilfeldigvis har en slik og bare må prøve ut slike påstander, kjøpte kjæresten og jeg en liten ribbe tilpasset kokekaret og fulgte oppskriften.