2 porsjoner
Det enkleste er nesten bestandig det beste. Her en en supergod og likevel superenkel fiskemiddag som er ferdig på ca 15 minutter, dvs den tiden det tar å dampe noen mandelpoteter og litt gulrot.
Dette er min variant av en rett mesterkokk Bent Stiansen presenterte på God Morgen Norge.
Du trenger:
- ca 400 g torskefilet skinn og benfri
- 100 g smør
- 100 g bacon
- 1 ts salt
- kvernet pepper
- 4 ss hakket flatpersille
Slik gjør du:
Varm ovnen til 210 grader på varmluft.
Del fiskefileten i 6 biter ca 75 g pr. bit og legg i en ildfast form.
Varm en stekepanne og smelt smøret. Del bacon i mindre biter og stek det lysebrunt i smøret.
Salte og pepre fisken og hell over stekt bacon og smør.
Klipp rikelig med bladpersille over
Bak fisken i ovnen ved 210 grader varmluft i 8 minutter.
Serveres nystekt og varm med dampede mandelpoteter og gulrot-biter.
Dryss med mer hakket flatpersille ved servering.