Annonse

lørdag 9. mai 2015

Hestebiff med rødløkkompott og bernaisesaus

Hestekjøtt er ikke lett å oppdrive og noen har en viss skepsis mht å spise hest. Det de fleste ikke tenker over er at det er hestekjøtt i mye av de spekepølsene vi digger og at det i andre land drives kjøttproduksjon basert på oppdrett av hest.

Hestekjøttet er mørt, har en nydelig søtlig smak og er magert og fullt av næringsstoffer.

Vi kom over en ytrefilet av hest og lagde to biffer som vi spiste sammen med en potetstappe, rødløkkompott og hjemmelaget bernaise. Utrolig godt. Faktisk den beste biffen vi har spist på utrolig lenge.

onsdag 6. mai 2015

Bollesuppe


Hvor denne retten kommer fra er et lite mysterium. Den kom inn i livet mitt som fast bursdagsmiddag for mange år siden.

Siden jeg har bursdag i midten av Januar har det blitt til at vi fryser kraften fra rullkokingen før jul. Suppen kokes på denne kraften. Du kan også bruke en god fond eller til nød suppebuljong.

Ricotta og Bacon Crostini

Bland Ricotta med gressløk/kinesisk gressløk og evt. andre urter.

Ha en skje av ricottablandingen over ristede baguettskiver. Så topper du med ristede baconbiter og sprinkle honning over. Til slutt har dupå  et dryss av grovmalt svartpepper .

mandag 4. mai 2015

I serien Ekte Guttemat: Sprengt oksebryst med spisskål

Tegneseriefiguren Christian Fiinbeck, en ire bosatt i USA som brått har blitt rik, men som ønsker å holde kontakten med sine gamle venner og holde på mange av sine gamle vaner, som å spise oksebryst med spisskål og slappe av på Olsens bar, til ergrelse for hans kone Fia, som ønsker å klatre på den sosiale stigen. 

søndag 3. mai 2015

Pasta alla carbonara di pesce

Følte meg så forbaska italiensk nå på søndagsmorgenen. Lunsj? Vi hadde et stykke ørret, noe pasta og diverse krydderurter og litt til. Hva med en slags fiskecarbonara? Joda, satte i gang og resultatet ble en rett vi er skjønt enige om kan få plass både i bloggen og i menyene våre i framtida.