Vi må påta oss mye av skylden for at det ble slik, i og med at hvalfangsten tok helt av og enkelte hvalarter nesten ble utryddet.
Nå er situasjonen endret og det som foregår i dag er bærekraftig fangst.
Uansett, hvalkjøtt er nydelig på smak og mørt. Grillet, med rosa kjærne er hvalbiff en av sommerens favoritter.
Stroganoff på hvalbiff er også supert - bare prøv!!!
Historien til retten og den opprinnelige oppskriften, med vanlig biffkjøtt finner du her.
Dette treger du:
500-600 gram Hvalbiff i strimler
En løk - halvert
250 gram skivet sopp
100 gram tomatpuré
300 gram fløte eller rømme
375 gram kraft eller biffbuljong
30 gram olje
50 gram maismel
salt og pepper etter smak
250-350 gram uansett pasta etter eget ønske
Slik gjør du:
- Ha løk i TMX-bollen og kjør i 3 sekunder på hastighet 7. Skrap ned av sidene av bollen. Gjenta prosessen hvis du liker løken finere hakket.
- Tilsett olje til løken og stek den i 3 minutter på Varoma hastighet 1. Målebegeret på
- Legg i hvalbiff strimler, tomatpuré , kraft, salt og pepper og kok i 10 minutter på 100 grader, revers og hastighet 1. Bruk kurven i stedet for målebegeret for å la dampen slippe ut.
- Ha fløten en bolle og rør inn maismelet.
- Tilsett fløte med maismel. Kok i 10 minutter på 100 grader, og omvendt hastighet 1.
- Kok pastaen som anvist på pakken og server sammen med kjøtt og saus.
Serveres gjerne med sylteagurk og rødbeter til.