Lammekjøtt er noe av det beste jeg vet. Italiensk mat er også noe av det beste som finnes. Så - en kombinasjon av dette må da bli bra, tenkte jeg her en dag jeg fant en passe ribbe til to i kjøttdisken.
Så var det hjem for å google etter inspirasjon. Hvitløk er godt til lam og sitroner er et must i det italienske kjøkkenet. Derfor ble det Gremolata.
La vita è troppo breve per mangiare male (livet er for kort til å spise dårlig mat.) ---Matfoto: Jorunn Hagrup
Annonse
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(22237182)a(2494934)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(' ');
onsdag 9. desember 2015
mandag 7. desember 2015
Fola fola pakken
Hest er best som pålegg, synger Øystein Sunde. Jeg synes nå at hest er best som biff. Siden hestekjøtt er litt søtlig, må det balanseres med tilbehør som har litt syre. Og siden det er supermagert blir det nydelig når biffene pakkes inn i bacon.
søndag 6. desember 2015
Italiensk Bacalao eller "Merluzzo Italiano"
Klippfisk eller Bacalao, som de sier i sydligere strøk, er populært og lages i minst 1000 varianter.
Vi er vant til den tomatiserte varianten med potetskiver, fisk, tomat og hvitløk, men også italienerne har sin supre måter å tilberede bacalao på.
Denne kombinerer pasta og klippfisk og kan måle seg med det meste, både som kosemat en lørdag eller ren festmat til mange.
Til oss to bruker vi en pakke klippfisk loins som vannes ut i minst to døgn (følg anvisningene på pakken).
Abonner på:
Innlegg (Atom)