Annonse

onsdag 30. mars 2016

Siciliansk kjøttsuppe

Suppe av kraft kokt på ekte bein med marg og godt med reste-kjøtt er en av mine favorittretter. Det beste er at dette kan varieres på nesten en uendelig mange måter.
Vår Sicilianske vri kom til ved at vi fant noen Sicilianske Salsicca-pølser hos slakteren.



mandag 28. mars 2016

Gordon Bleue av Håbrann

Foto: Dykkersiden
Håbrann er en hai i Håbrann-familien. Den blir ca 3 til 4 meter lang og kan veie godt over 200 kg. Siden det ikke er lov å fange den, er det utrolig sjelden å få mulighet til å lage mat av det fantastiske kjøttet. Av og til havner imidlertid en Håbrann i fiskeredskap og hvis det ikke er mulig å redde den, kan man like gjerne utnytte resursen.

Her om dagen reklamerte den lokale fiskebutikken med nettopp Håbrann og vi var ikke sene om å stikke innom for å få tak i et kilo.


søndag 27. mars 2016

Tomatsuppe med makaroni, hardkokte egg og krutonger

Det hender vi har noen tomater, litt paprika og chili og diverse andre godsaker igjen etter helga og det er kjapt å gjøre dette om til super suppemiddag.