Annonse

tirsdag 26. desember 2017

Perfekt ribbe tar 7 timer, minst!!

Nå har jeg prøvd alle mulige måter å lage supermør, velsmakende ribbe med perfekt svor. Uten å lykkes. 

Jeg har forbannet det å steke ribbe i ovnen, fordi resultatet er en runde med total vask og pyrolyse av stekeovnen etterpå. 

I tillegg er det vanskelig å få den perfekte svoren selv om jeg ofte har brukt både grillelement og brulé-brenner for å redde ansiktet som noenlunde OK kokk.

Jeg har saltet og krydret dager i forveien og til og med lagt ribben i saltlake i tre døgn uten noe særlig bedre resultat. Ribben jeg prøvde å få til i Sous Vide'n ble mør og saftig, men svoren var håpløs.

Jeg leste derfor en artikkel om langtidsteking av ribben i 7 timer!!!! Dette ville jeg også forsøke.

Julemolter med en vri

Moltekrem er juletradisjon i mange familier, særlig i nordre del av landet. Vi synes det er litt kraftig og til tider kvalmende selv om det er godt.

Derfor fikk jeg lyst å sprite opp desserten på julaften, bokstavelig talt.