Annonse

lørdag 15. oktober 2016

Tandoori kylling

Vi har alltid likt Tandoori kylling, men etter en forferdelig matopplevelse på en høyt anbefalt indisk restaurant i Birmingham for noen år siden, her vi ikke hatt lyst på denne retten.

Plutselig dukket det opp en hel Jacobs Utvalgte Lerstang kylling i billigdisken på Meny og vi bare måtte prøve Tandoori igjen.




I tillegg til god kylling trenger du en marinade av:

1 beger gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
1ts alkrydder
1 ts nykvernet pepper
1 ts kanel
2 ts karve
1 ts malt ingefær
2 ts salt
1 ts røkt paprika
1 ss finhakket hvitløk
1 ss thai chili pasta med hvitløk
3 ss nøytral olje

Eller du kan stikke innom en velassortert innvandrerbutikk og kjøpe en ferdig Tandoori krydderblanding :-) Da følger du bruksanvisningen på pakken.

Uansett; når krydder, yoghurt og olje er mikset sammen deler du kyllingen opp i lår, vinger og brystfileter.  Med en gaffel stikker du masse hull i kyllingbitene.

Ta en dobbel plastpose og ha kyllingbitene oppi. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Kna marinaden godt inn i bitene og la stå i minst 6 timer, helst over natten.

Så tar du en langpanne med rist og legger kyllingbitene utover. Pensle mer marinade på bitene om de ikke er helt dekket.

Stekes i ovn på 220 grader i 30 minutter. Så tas de ut av ovnen og bitene snus, inn i ovnen i nye 15 minutter. De skal være mørke med noen sorte flekker.

Så slår du av ovnen og lar de stå i ytterligere 20 minutter.

Server med ris, en supergod Raita og gjerne Naan-brød. Himmelsk smak av India er resultatet. Jessss!!!

Dette er en nydelig hvitvin til slike sterke retter