Annonse

fredag 31. juli 2015

Grillede lammekoteletter Sous Vide


Ved å gi lammekoteletene et opphold i Sous Vide før du griller dem, får du møre koteletter og du kan få de akkurat som du ønsker. Det er jo bare å tørke av evt blodvann og salte og pepre kotelettene, legge de i en SV-pose, ha i litt ekte smør og litt lammekrydder og vakuumere og forsegle.

Om du liker de nesten rå i midten eller vil ha de gjennomstekte blir resultatet det samme. I tillegg kan du nyte godt av at det bare tar noen små øyeblikk på grillen. Kotelettene er jo i realiteten ferdige, grillen skal bare få fram stekeskorpe og den siste finishen på smaken. Derfor er ikke behovet for en stooooor avansert grill så viktig.
Kjøttet skal jo bare få en stekeskorpe.

torsdag 30. juli 2015

Auarshau

Alias Smith and Jones
Hodene til Uer (Auar på Nordnorsk) inneholder mye fett og derved både smak og vitaminer. Når ueren er lettsaltet har fiskefettet en kjempefin konsistens også.
Hodene kokes i vann og serveres med kokte gulrøtter og poteter, helst Gulløye eller Mandel.

Fiskekjøttet i nakken er jo forlengelsen av loinsen og kinnmuskelen den beste fisken du kan få. Resten av hodet inneholder flere små muskelgrupper og tunge.
Hjernen er en spesiell delikatesse!

onsdag 29. juli 2015

Elendig og dyr stekepanne. Reklamasjon nytter ikke

Bilde fra Høyangs nettside
Kjøpte en Høyang stekepanne som skulle være fantastisk på induksjontopper og som ikke skulle bli for varm. NOH teknologien (som de kaller det) fungerte en stund, men nå er stekepannen helt rund i bunnen og lite attraktiv å bruke. På nettet skriver de at den ikke skal ha for raske skiftinger mellom varmt og kaldt, men det har jeg faktisk tatt hensyn til. vurderer jeg og bruker mye redskaper og denne stekepannen er noe av det som har skufffet meg mest.

tirsdag 28. juli 2015

Min italienske mamas pizzasaus

Photo: Jonathan Denby
Jeg har nok ingen italiensk mamma, men jeg har mange ganger lukket øynene og tenkt meg inn i en leilighet i Trastevere i Roma der klesvasken henger mellom husene, - tvers over gata.

Når du kommer inn døra er det en himmelsk duft av tomater, krydder og ferske grønnsaker som putrer på ovnen.

Hun roper "Chiao! hey è cibo per ottenere" og så strømmer det folk fra alle steder inn i spisestuen til tynne supersprø pizza på alle fat.





mandag 27. juli 2015

Tortelini med ricottasaus

Tortelliniens opprinnelse er myteomspunnet.
I følge en legende skal retten ha blitt skapt i Castelfranco Emilia. Da Lucrezia Borgia var på en reise der tok hun inn på et vertshus i en liten by. Verten ble bergtatt av hennes skjønnhet og kunne ikke la være å kikke inn i rommet hennes gjennom nøkkelhullet, men han kunne bare se navlen hennes. Synet inspirerte ham til å skape tortellinien den natten.
For andre symboliserer tortelliniens form kjærlighetens gudinne Venus. (kilde: Wikipedia)

Antall tortelini er avhenig av om dette skal være lunsj eller en kveldsrett eller som en av rettene i et skikkelig italiensk måltid.
Torteloni er en større variant, ofte fylt med Ricotta og spinat.

søndag 26. juli 2015

Lammefrikasé iTupperware- trykkokeren

Dette er den kjappeste lammefrikaseen. Og du slipper å passe på at kjøttet trekker på riktig temperatur. Det beste med Tupperware-trykkokeren er at kjøttet gjør seg ferdig i mikrobølgeovnen mens du kan koke grønnsaker  og poteter, i tillegg til å lage saus på komfyrtoppen samtidig. Og maten blir god!! Alle smakene beholdes og kjøttet blir saftig og smaksrikt. Bedre lammefrikase finnes ikke!