Annonse

tirsdag 28. juli 2015

Min italienske mamas pizzasaus

Photo: Jonathan Denby
Jeg har nok ingen italiensk mamma, men jeg har mange ganger lukket øynene og tenkt meg inn i en leilighet i Trastevere i Roma der klesvasken henger mellom husene, - tvers over gata.

Når du kommer inn døra er det en himmelsk duft av tomater, krydder og ferske grønnsaker som putrer på ovnen.

Hun roper "Chiao! hey è cibo per ottenere" og så strømmer det folk fra alle steder inn i spisestuen til tynne supersprø pizza på alle fat.







Som sagt har jeg ingen italiensk mama. ikke engang en slik bestemor, men det er lov til å dagdrømme mens denne pizzasausen koser seg på komfyren:

Den er laget av:

Foto: Stig Helge Hagrup
1 mild løk (rødløk eller skjærgårdsløk
5-6 hvitløksfedd1 stykke sellerirot
1 middels gulrot
1 box hermetiske paprika
1 rød chili
basilikum og oreganoblader
6 - 7 middels store norske plommetomater
En skvett god olivenolje

Tomatene skjærer du et kryss i i motsatt ende av stilken. Så har du de i kokende vann noen sekunder og så er det bare å flå av skinnet.

Alt hakkes i små til middels store biter. De harde grønnsakene minst mens tomater og paprika kan være rimelig grovhakket.

Så overfører du alt til en gryte med litt vann i og lar det putre og småkoke for seg selv til du har en myk masse,

Avkjøl litt og mos sausen sammen med stavmikseren til en glatt saus. Kok videre til sausen tykner og får den konsistensen du ønsker deg.

Til slutt justerer du smaken med olivenolje, salt, pepper, litt honning, muligens en skvett hvitvin, litt mer chili, litt sjokolade! eller annet som får fram den smaken DU vil ha på din pizza.

Oppskrift på perfekt pizza finner du forresten her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar