Annonse

lørdag 27. mai 2017

LAM MROUSIYA

  • Av og til får jeg en trang til å lage noe helt annet enn det "vanlige". Med krydderblandinger som setter fantasien i sving og med smak og lukter som kan føre meg til eksotiske steder, i fantasien. 

  • Det er bare å lukke øynene og sette seg på et flyvende teppe, så er jeg midt i en sanddyne på den nordafrikanske kysten.
Denne retten burde bli laget i en Tagine, men en emaljert jerngryte gjør også nytten.

søndag 21. mai 2017

Skipperlapskaus (inspirert av brødrene Price)

Her i huset lager vi lapskaus på lammekjøtt, svinekjøtt, fenalår, rester av pinnekjøtt og salt lammekjøtt. Ofte alle sammen i kombinasjon. Med masse grønnsaker og mandelpotet blir det knallgodt
.
Lysten på noe nytt ble midlertid vekket av Brødrene Price, da de reiste rundt i København og lagde mat i forskjellige miljøer. Skipperlapskausen har ikke så mange ingredienser, så det ble en kjapp tur på butikken der vi kjøpte inn:

  • 1 kg Høyrygg av okse
  • 1 kg Bakepoteter
  • 3 middels store løk
  • 1 middels stor purre
  • pepper og salt

I tillegg var vi ute i hagen og hentet litt løpestikke og gressløk. Ikke helt i samsvar med brødrenes oppskrift, men de er heller ikke så blånøye med oppskriftene om de finner på noe som kan gi enda bedre smak på retten.