Annonse

lørdag 4. april 2015

Gratinert, hvit bacalao med chorizo og chili (Stig's Bacalao)






Har vondt både her og der. Detta var noe av det beste jeg har spist. Så godt at jeg sier at dette er min Bacalao, altså Stig's Bacalao. 
Så mett som jeg er nå kan jeg bli saksøkt for overspising når som helst. Enhver rett vil tilgitt meg uansett etter noen porsjoner av dette. Bon-appetitt som vi sier vi som bor i byen. :-)

fredag 3. april 2015

Egg i Cocotte

Artig å lage egg i forskjellige former i påsken. Denne kan virkelig anbefales! Masse smak og en overraskelse når man begynner å spise. Gruyere ost er ikke obligatorisk, litt Norvegia og litt Parmesan gjør samme nytta. Spinat er sykt godt, men lett forvellet grønnkål eller andre former for grønt kan også gjøre nytta. Og husk påskemorgen slukker sorgen, i alle fall med en slik frokost!

torsdag 2. april 2015

Skikkelige Spareribs!!

Ferdigmarinerte spareribs som slenges på grillen kan være en ufyselig opplevelse. Marinaden inneholder masse sukker og krydderier som lett tar fyr når kjøttet kommer på grillen. Dessuten er det ikke sikkert at marinaden har mørnet kjøttet og du sitter igjen med brent sukker og seigt kjøtt.

Lag heller en skikkelig god hjemmelaget grillsaus som du har på etter at kjøttet er ferdig eller helt på slutten av grillingen.

onsdag 1. april 2015

Noen tanker rundt Sous Vide

Sous Vide (SV), altså presist kokt mat under vakuum, er blitt det siste innen kjøkkengreier som "alle" skal ha. Det er proffkokkenes redskap som endelig er kommet til "hvermannsen".

Men er det så fantastisk som det jubles om???

Lammeskanker tilberdt i Sous Vide
Min erfaring er at det er et godt hjelpemiddel for å få forutsigbare resultater på kjøkkenet om man tar visse naturgivne forhold i betraktning.

SV er god på er å behandle råvarene slik at de beholder mest mulig smak og at du kan bryte ned bindevev i feks seige kjøttstykker, slik at de ikke bare blir spiselige, men også imponerende møre og gode.

tirsdag 31. mars 2015

Lammesadel

Siden vi ikke er så mange personer som skal nyte påskelammet sammen, foretrekker vi lammesadel framfor lammelår. Lammelåret har sine utfordringer i og med at det er stort og det er vanskelig å treffe en kjærnetemperatur som er ideell.


mandag 30. mars 2015

Froskelår (Cuisses de Grenouille à la Provençale)

Froskelår er vel noe av det mest franske som finnes. Det har vært spist i mengder og det er nå faktisk slik at frosk står på rødlisten for utrydningstruede arter i Frankrike. Det finnes imidlertid froskelår av super kvalitet i enkelte innvandrerbutikker. Disse er produsert hovedsakelig i Indonesia.

Froskelår smaker som en blandiing av kylling og Aligator og de blir fantastisk sprø og smakfulle om de friteres med Panko-mel.
Froskelår kan også brukes som kosemidag for to, i stedet for
Fredagstacoen. Her med Asparges, Cherrytomater, Pommes
 noisettes og en fluffy Bernaise

søndag 29. mars 2015

Nyttig bok for alle gutter som vil bli sjef på kjøkkenet

Det skrives mye om Sous Vide, Espuma og andre nye dingser som er kommet i kjøkkenbutikkene. Denne boka er nærmest som en bibel for de som vil investere i nye dingser og som vil utvide sitt reportuar som chef!

Elggryte i trykkoker er nyyydelig

Vi fant en elgstek på tilbud  og siden ingen av oss er særlig glad i store steker, der sausen er det eneste  saftige ved retten besluttet vi oss for å lage en gryte. Vi har tidligere laget diverse retter av seigt kjøtt i  trykkokeren vi kjøpte billig på Ikea. Lammeskanker, reinskanker og til og med fårikål har blitt veldig bra.