Annonse

mandag 30. mars 2015

Froskelår (Cuisses de Grenouille à la Provençale)

Froskelår er vel noe av det mest franske som finnes. Det har vært spist i mengder og det er nå faktisk slik at frosk står på rødlisten for utrydningstruede arter i Frankrike. Det finnes imidlertid froskelår av super kvalitet i enkelte innvandrerbutikker. Disse er produsert hovedsakelig i Indonesia.

Froskelår smaker som en blandiing av kylling og Aligator og de blir fantastisk sprø og smakfulle om de friteres med Panko-mel.
Froskelår kan også brukes som kosemidag for to, i stedet for
Fredagstacoen. Her med Asparges, Cherrytomater, Pommes
 noisettes og en fluffy Bernaise


Froskelår med smaksatt Pankomel og røkt risotto

  • 12 froskelår
  • Pankomel
  • Persille
  • Hvitløk
  • Egg
  • Mel
Til forrett er det nok med tre froskelår pr person, så dette er altså til 4 personer. Ha rikelig med Panko (Japansk paneringsmel) i et litersmål sammen med salt, pepper, oppdelte hvitløksfedd og persille. Kjør så med stavmikser til melet er finmalt og krydder og urt er blandet godt inn.
Lag en skål med hvetemel med salt og pepper, en skål med sammenvispet egg og en med Panko.
Ha froskelårene i mel, egg og rull dem godt i Panko før de friteres i ca 3 minutter. Legg på kjøkkenpapir for å renne av.

Superbra Risotto er et velsmakende og smart produkt
laget av noen med virkelig interesse for god mat.
Og det er enkelt og fungerer, selv om du stiller høye krav.

Risotto
Risotto er sånn stå og passe på mat. Lise Finkenhagen hadde med seg en oppskrift fra Italia. Den er utrolig god, men tar tid og må passes nøye.
Jeg har også forsøkt en ny type risotto med forskjellige smakstilsetninger som nå er kommet på markedet. Tilberedningen er enkel og de smaker knall.
Vil du ha en enda mer spennende risotto, kan du røyke den. Da har du den over i en stor bolle, trekker plastfilm over og fyller med røyk fra en Polyscience røykepistol. La stå i fem minutter, ta av plasten og rør inn røyk. Vil du ha mer røyksmak kan du gjenta prosessen.


Froskelårene serveres også med en Tangy Sweet Garlic-Chili Sauce som dipsaus

  • 2 ss frisk lime juice
  • 60 ml soya sauce
  • 237 ml sweet chili sauce
  • 3 ss knust hvitløk
  • 115 ml finsnittet vårløk
  • 1 ss sriracha sauce


1 kommentar:

  1. Bor i Sylling nær Drammen. Leter etter Cuisses de Grenouille (à la Provençale), men vet ikke hvor .. må da finnes i Oslo vel?? Eller er Drammen bedre, der er jo nesten alle innvandrere.. ;-)

    SvarSlett