Annonse

søndag 29. mars 2015

Elggryte i trykkoker er nyyydelig

Vi fant en elgstek på tilbud  og siden ingen av oss er særlig glad i store steker, der sausen er det eneste  saftige ved retten besluttet vi oss for å lage en gryte. Vi har tidligere laget diverse retter av seigt kjøtt i  trykkokeren vi kjøpte billig på Ikea. Lammeskanker, reinskanker og til og med fårikål har blitt veldig bra.



Så, vi tok steika og delte opp i 3x3 cm store biter. Disse dyppet vi i en mel, salt og pepperblanding og stekte i smør på panna. Så overførte vi kjøttet til trykkokeren, kokte ut panna med litt kraft og hadde i en liter kraft til.

På med lokket og fullt trykk i 45 minutter.

Mens dette koste seg, delte vi opp det vi hadde av grønnsaker i kjøleskapet pluss litt chili og kokte dette i vann som akkurat dekte grønnsakene.

Etter 45 minutter åpnet vi trykkokeren. Kraften hadde kost seg med melet rundt kjøttstykkene og vi hadss fått en nydelig saus. Denne smakssatte vi videre med viltkrydder, litt mer salt og pepper og en ss Sriracha saus. Siden sausen i trykkokeren var rimelig tykk, helte vi både grønnsakene og kokevannet over i trykkokeren og lot det hele få et oppkok til slutt.

Beste viltgryta vi har smakt og med et elgkjøtt som smeltet i munnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar