Annonse

fredag 1. mai 2015

Jorunns Hawaii-koteletter

 Her er hemmeligheten bak møre velsmakende koteletter med en vri. Det første du må tenke på er at nakkekoteletter er det eneste brukbare, med fettet innsprengt i kjøttet.  I motsetning til vanige koteletter med fettrand ytterst, som må kuttes opp før du steker, om du ikke vil ha noe som ser ut som kjempe kjøtt-gnocci i panna.

tirsdag 28. april 2015

Brenneslesuppe

Verdens verste ugress, gir verdens beste suppe! Snakker om sesongvare. Det er ikke mange dagene på våren at du kan plukke de ferske fine skuddene av brenneslen som kan brukes til suppe. Det beste er at du blir kvitt ugress og ar du kan spise det. I tillegg er det fullt opp av gode stoffer og vitaminer og sånn som ikke står i ordlista en gang. Så løp ut og plukk, mens det enda er tid!!

Lasagna med fisk

Ser for ille ut, smaker nydelig!
Med ny pastamaskin og i søken på å finne en ny kombinasjon ble denne født.

søndag 26. april 2015

Søtpotet- og gulrotsuppe med ingefær

Nydelig farge og smak. Flott lunsj med litt baguette og smør til. Også italiensk flatbrød kan være tiltugg til denne suppa. Om du siler suppa over i en Espuma og lar den stå i kjøleskapet til neste dag, kan du srøyte den i små glass og servere den som en appetittvekker eller som en forrett

Avokado med lodderogn

En av de enkleste og beste forrettene jeg vet om. Å kjøpe spisemoden avokado er en liten kunst, men se på fargen, den skal være ganske mørk rødbrun. Når du holder den i hånden skal den ikke kjennes hard ut men du må ikke klemme på den for da blir den skadet. Hvis du pirker borti stilken, skal den falle av. Da holder du en god avokado i hånden.