Her er hemmeligheten bak møre velsmakende koteletter med en vri. Det første du må tenke på er at nakkekoteletter er det eneste brukbare, med fettet innsprengt i kjøttet. I motsetning til vanige koteletter med fettrand ytterst, som må kuttes opp før du steker, om du ikke vil ha noe som ser ut som kjempe kjøtt-gnocci i panna.
Jorunn lærte triksene hos kjøkkensjefen på gamle Sagathun kafé i Tromsø.
Først steker du kotelettene i blanding av smør og olje på høy varme med salt og pepper. Etterpå setter du kotelettene på høykant i en passe stor kjele, med litt smør. Kotelettene skal stå med beina ned. Så koker du ut panna med en passe slump kraft/buljong. Dette heller du over kotelettene og legger på lokk. Så småkoker i ca 45 minutter avhengig av hvor store kotelettene er. Når kotelettene er nesten ferdig tilsettes 1/3 boks annanasbiter og litt soyasaus. La dette trekke, mens du koker potetene.
Og så er det bare å hive innpå. Møre koteletter, fin ballanse mellom salt, søtt og surt. Enkelt og greit.
Hvis du vil ha helt vanlige koteletter, dropper du ananasen og følger ellers oppskriften til punkt og prikke. Surkål er et naturlig tilbehør om du velger denne varianten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar