Annonse

torsdag 1. oktober 2015

Plukkfisk, rett og slett

Kjedelig restemat? Neida!!!
Vi har diverse fiskefileter liggende i frysen til allslags bruk og vi synes plukkfisk er så sabla godt at av og til så bare må vi.

Oppskrifta er superenkel (til to personer)

onsdag 30. september 2015

Risotto i trykkoker

Har du bruk for risotto i en fei kan trykk-koking være løsningen. Du får ikke smake mens du koker, men det fungerer og blir godt om du bruker noen minutter rett før servering og sjekker om salt, pepper og andre smaker stemmer og justerer om nødvendig.




Jeg bruker Tupperwares trykk-koker for mikrobølgeovn til dette. Da har jeg komfyren ledig til resten av ingrediensene som skal serveres sammen med risottoen.

tirsdag 29. september 2015

Fyldig grønnsakssuppe med kjøttboller og italiensk flatbrød



Vi har ofte noen rester av diverse grønnsaker etter helgen, pluss en fløteskvett og litt kraft. Noen små kjøttboller ligger ofte i fryseren eller i en boks nede i kjelleren.

Hva er da enklere og bedre enn å omforme det hele til en real grønnsaksuppe???

mandag 28. september 2015

Eplestrudel

Eplestrudel eller apfelstrudel forbindes vanligvis med Tyskland og Østerrike. Men regionene i Italia som er nærmest disse landene er påvirket av deres mattradisjoner 
Den kan serveres varm eller kald, som en dessert eller som kake til kaffen. Bruk ferdig filodeig, som kan kjøpes hvor som helst. 

søndag 27. september 2015

Lammekoteletter på italiensk, med soppstuing, polenta, Savoy-kål og stekte poteter

Lammekoteletter med soppstuing, polenta, Savoy-kål og stekte poteter til 2

Vi var så heldige å finne koteletter av lam av villsau-rasen og fikk lyst til å lage et skikkelig italiensk måltid av dem. Soppstuingen ble laget av fersk kantarell pluss litt tørket sopp som vi tok med oss fra Milano sammen med en god Manchego-ost. Polenta brukes mye i det italienske kjøkken som følge til stekt kjøtt og den kan lages i mange varianter. Noen liker den kremete og andre mener den skal være fast som en kake. Da kan den gjerne stekes i passe store stykker. Her lagde vi den kremete.
Savoy-kålen er med som det grønne alibi og rett og slett bare fordi det er godt!