Annonse

søndag 27. september 2015

Lammekoteletter på italiensk, med soppstuing, polenta, Savoy-kål og stekte poteter

Lammekoteletter med soppstuing, polenta, Savoy-kål og stekte poteter til 2

Vi var så heldige å finne koteletter av lam av villsau-rasen og fikk lyst til å lage et skikkelig italiensk måltid av dem. Soppstuingen ble laget av fersk kantarell pluss litt tørket sopp som vi tok med oss fra Milano sammen med en god Manchego-ost. Polenta brukes mye i det italienske kjøkken som følge til stekt kjøtt og den kan lages i mange varianter. Noen liker den kremete og andre mener den skal være fast som en kake. Da kan den gjerne stekes i passe store stykker. Her lagde vi den kremete.
Savoy-kålen er med som det grønne alibi og rett og slett bare fordi det er godt!








To varianter poteter passer til denne retten. Klikk på navnene nedenfor, så finner du oppskrift.

  1. Clotildes ovnsbakte poteter
  2. Ovnsbakte nypoteter


Til lammekotelettene trenger du:

  • 4 stk koteletter. Pass på at du får koteletter med indrefilet.
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • salt og pepper
  • smør til steking
Slik gjør du:
Ha smør i en panne og varm opp til smøret er nøttebrunt. Krydre kotelettene og legg de i pannen sammen med det knuste hvitløksfeddet. Stek på sterk varme til kotelettene har fått en sprø stekeskorpe og fettet er blitt gyldenbrunt. Etter min mening er de best om du stopper mens de fremdeles er rosa inne ved beinet.




Til soppstuing trenger du:
  • en neve tørket sopp
  • litt kantarell
  • salt og pepper
  • ett fedd hvitløk, knust
  • olivenolje
  • fløte
Slik gjør du:
Legg den tørkede soppen i vann en halv time. Ta den opp og klem ut vann og ta vare på det vannet den har ligget i. del opp all soppen i passe biter og varm opp oljen i en stekepanne. Ha oppi soppen og stek på svak varme til soppen blir gylden, Krydre med salt og pepper og ka oppi hvitløken.
Ha oppi en dæsj fløte og la den koke inn til den tykner.

Til Savoy-kål trenger du:
  • 1/4 Savoy-kål
  • litt fløte
  • salt, pepper og sukker
  • Noen finhakkede hasselnøtter

Slik gjør du:
Strimle kålen fint opp og surr den i litt smør i ca 1 min, tilsett fløte og la den koke inn. Smak til med salt, pepper og sukker.

Til Polenta trenger du:
  • 8 dl vann
  • 1 ts havsalt
  • knapt 2 dl polenta
  • 0,5 dl olivenolje
  • en liten neve revet Manchego-ost
  • en klikk smør
  • evt. litt mascarpone
Slik gjør du:
Ha vann, olivenolje og salt i en panne og kok opp. Ha polentaen i det kokende vannet, mens du rører som rakkern og reduserer varmen til medium/lav. Rør videre i 2 - 3 minutter slik at den ikke klumper seg.  La den koke såvidt i 35 til 40 minutter mens du rører av og til, slik at den ikke fester eg til sidene eller bunnen av pannen.

Til slutt tar du pannen av ovnen og rører inn ost og smør. Jo mer du rører, desto mer kremete og smakfull blir den.
Polenta holder seg varm lenge om du dekker kjelen med alufolie eller lokk.

Og det hele nytes med en riktig god italiener, selvfølgelig.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar