Savoy-kålen er med som det grønne alibi og rett og slett bare fordi det er godt!
To varianter poteter passer til denne retten. Klikk på navnene nedenfor, så finner du oppskrift.
Til lammekotelettene trenger du:
- 4 stk koteletter. Pass på at du får koteletter med indrefilet.
- 1 hvitløksfedd, knust
- salt og pepper
- smør til steking
Ha smør i en panne og varm opp til smøret er nøttebrunt. Krydre kotelettene og legg de i pannen sammen med det knuste hvitløksfeddet. Stek på sterk varme til kotelettene har fått en sprø stekeskorpe og fettet er blitt gyldenbrunt. Etter min mening er de best om du stopper mens de fremdeles er rosa inne ved beinet.
Til soppstuing trenger du:
- en neve tørket sopp
- litt kantarell
- salt og pepper
- ett fedd hvitløk, knust
- olivenolje
- fløte
Legg den tørkede soppen i vann en halv time. Ta den opp og klem ut vann og ta vare på det vannet den har ligget i. del opp all soppen i passe biter og varm opp oljen i en stekepanne. Ha oppi soppen og stek på svak varme til soppen blir gylden, Krydre med salt og pepper og ka oppi hvitløken.
Ha oppi en dæsj fløte og la den koke inn til den tykner.
Til Savoy-kål trenger du:
Slik gjør du:
Strimle kålen fint opp og surr den i litt smør i ca 1 min, tilsett fløte og la den koke inn. Smak til med salt, pepper og sukker.
Til Polenta trenger du:
- 8 dl vann
- 1 ts havsalt
- knapt 2 dl polenta
- 0,5 dl olivenolje
- en liten neve revet Manchego-ost
- en klikk smør
- evt. litt mascarpone
Slik gjør du:
Ha vann, olivenolje og salt i en panne og kok opp. Ha polentaen i det kokende vannet, mens du rører som rakkern og reduserer varmen til medium/lav. Rør videre i 2 - 3 minutter slik at den ikke klumper seg. La den koke såvidt i 35 til 40 minutter mens du rører av og til, slik at den ikke fester eg til sidene eller bunnen av pannen.
Til slutt tar du pannen av ovnen og rører inn ost og smør. Jo mer du rører, desto mer kremete og smakfull blir den.
Polenta holder seg varm lenge om du dekker kjelen med alufolie eller lokk.
Og det hele nytes med en riktig god italiener, selvfølgelig.
Og det hele nytes med en riktig god italiener, selvfølgelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar