Annonse

mandag 28. september 2015

Eplestrudel

Eplestrudel eller apfelstrudel forbindes vanligvis med Tyskland og Østerrike. Men regionene i Italia som er nærmest disse landene er påvirket av deres mattradisjoner 
Den kan serveres varm eller kald, som en dessert eller som kake til kaffen. Bruk ferdig filodeig, som kan kjøpes hvor som helst. 


Ingredienser
Noen ark ferdig filodeig, litt melis, smeltet usaltet smør
Fyll
• 200 g epler
• 13 g usaltet smør
• 25 ml vann
• 25 g sukker
• 1/2 ts malt kanel
• 3 ss rosiner
• 1 liten appelsin
• 1/2 dl ferske brødsmuler

Tilberedning Fyll
Skrell eplene og skjær dem i små terninger. Legg eplene i en gryte med smør, vann og sukker og la det koke i 8-10 minutter, til eplene er blitt litt myke, men fortsatt holder formen.
Ta eplene av varmen, tilsett kanel og rosiner som har ligget i bløt i appelsinjuice, resten av appelsinjuicen, finrevet appelsinskall og brødsmulene. Rør sammen og la brødsmulene binde alt sammen. Sett til avkjøling.
Sett ovnen på 180 °C

Tilberedning Strudel
Pensle et stekebrett med litt av det smeltede smøret. Legg på et ark av filodeig. Pensle filodeigen. Legg på et nytt ark, pensle smør. Gjør dette med alle fire arkene, og legg dem over hverandre.
Legg på en god skje eplefyll midt på filodeigen og rull den sammen, først nederst, så på sidene og til slutt på toppen. Lag den som en pakke med åpningen ned. (Hvis du vil kan du bruke litt filodeig til å lage litt ekstra pynt på pakken)
Pensle over med smør og stek i ovnen i 15-20 minutter til deigen er sprø og gyllen. Sjekk etter ti minutter, hvis pakken blir for fort brun settes varmen ned.

Dryss over melis og server eplestrudel med pisket krem eller hjemmelaget vaniljeis.

Du kan også legge fyllet på, slik du gjør når du lager vårruller og på den måten få til små porsjonsstrudler som du serverer med krm i skåler ved siden av. Så er det bare å dyppe og kose seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar