Bildet er lånt fra oppskriften som fulgte med programmet. Danmarks Radio. |
Ras el Hanout
- 1-2 ts allehånde, gjerne hel, ellers malt
- 1 hel muskatnøtt eller 1-1,5 ts malt muskat
- 30 tråder safran
- 2 ts sort pepper (hele korn)
- 1 hel stang kanel
- 2 ts kardemommefrø eller malt kardemomme
- 2 ts muskatblomme (hel eller malt)
- 2-4 ts tørket, hel ingefær eller 2 ts malt
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts korianderfrø
- 1 ts fennikelfrø
- 1/2 liten tørket chili
- 2 ts havsalt
- 2 ts gurkemeie
Knus alt i en morter og ha i et lufttett glass eller et gammelt krydderglass. Så er det bare å tilsette til Tagine-retter eller andre retter der du vil ha en autentisk Marokkansk smaksopplevelse.
Krydderet er forholdsvis sterkt, slik at du må prøve deg fram mht hvor sterk smak du vil ha.
Det som er unikt for denne blandingen er at den inneholder Safran, verdens dyreste krydder. Billige varianter som kan finnes på nettet inneholder ikke Safran og du mister derved både den gode smaken og den nydelige fargen.