Isgalt er utrolig fast i fisken :-) Den kommer ofte i "posjonsstørrelse" filetter og prisen er ofte i dyreste laget. Den er imidlertid fantastisk god og vel verdt et forsøk om du finner den i fiskedisken.
Jeg lagde den med dobbeltpanering, dvs at jeg krydret med salt og pepper, dyppet i mel, så i pisket egg og til sist i Panko-mel.
Ca 200 g filet pr person er etter min mening passe.
Jeg serverer den vanligvis med en god remulade, mandelpotet, tomat-biter og noen skiver agurk. Sitronbåter hører til.
Fakta, fra Wikipedia:
Isgalt (vitenskapelig navn Macrourus berglax) er en fiskeart, som tilhører skolestfamilien under torskefiskene. Arten lever stort sett i de kalde farvannene på strekningen Norge, Spitsbergen, Færøyene, Island og Grønland. Isgalten er påvist på 650 – 800 meters dyp i Norskehavet, men den trives på dyp helt ned til 2000 meter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar