Annonse

mandag 8. mai 2017

Dobbelpanert Isgalt filet

Isgalt er utrolig fast i fisken :-) Den kommer ofte i "posjonsstørrelse" filetter og prisen er ofte i dyreste laget. Den er imidlertid fantastisk god og vel verdt et forsøk om du finner den i fiskedisken.


Jeg lagde den med dobbeltpanering, dvs at jeg krydret med salt og pepper, dyppet i mel, så i pisket egg og til sist i Panko-mel.

Ca 200 g filet pr person er etter min mening passe.

Jeg serverer den vanligvis med en god remulade, mandelpotet, tomat-biter og noen skiver agurk. Sitronbåter hører til.

Fakta, fra Wikipedia:
Isgalt (vitenskapelig navn Macrourus berglax) er en fiskeart, som tilhører skolestfamilien under torskefiskene. Arten lever stort sett i de kalde farvannene på strekningen NorgeSpitsbergenFærøyeneIsland og Grønland. Isgalten er påvist på 650 – 800 meters dyp i Norskehavet, men den trives på dyp helt ned til 2000 meter.
Den blir opptil 110 cm lang og har store øyne, spiss snute og lang hale. Føden består av reker og andre bunndyr. Det drives ikke kommersielt fiskeetter isgalt i dag, men den tas som bifangst ved fiske etter andre arter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar