Annonse

onsdag 10. mai 2017

Creme Brulée tradisjonelt, i Sous Vide og i Thermomix (TMX)

Sprø på toppen, fløyelsmyk inni og en himmelsk smak av vanilje. Når fortjener du en slik dessert? 

Hver gang!!!

Jeg har laget den på tradisjonell måte og fått det til, men det er ikke hver gang den blir perfekt.

Her er en god oppskrift fra Tine på tradisjonell måte med vannbad.

Slik gjør du det ved bruk av Sous Vide

Begge metodene har det samme styret med varmebehandlingen som skal til for å få den riktige konsistensen. 

For lite varme og den blir tynn og lite apetitlig, for mye av det gode og den blir kornete og kan sprekke. 

Ved Sous Vide har du kontroll på varmen, men her er tiden en utfordring.

Har du en Thermomix og følger denne fremgangsmåten, blir den nydelig, hver gang.

Dette trenger du:

200 g kremfløte
35 g granulert sukker
1/2 ts ekte vanilje ekstrakt (eller frø fra en vaniljestang)
140 g egg, (ca. 3 store egg)
Brunt sukker for topping


Slik gjør du:

Legg alle ingrediensene unntatt brunt sukker i Thermomix-bollen og bland i 1 min / hastighet 3.
Kjør i 15 min / 90 C / hastighet 3.
Tips: Hvis du bruker kalde egg eller fløte, kan det hende du trenger litt lengre tid å for å tykne blandingen. Husk at blandingen vil fortsette å tykne mens den står til avkjøling.

Sjekk at cremen er helt glatt og ikke kornete i det hele tatt. Hvis det har blitt kornete eller har sprukket, kan det være enkelt å redde den. Bare ha i 15g kald melk eller fløte og bland i 30 sek / hastighet 8.
Gjenta om nødvendig til ønsket glatt konsistens er oppnådd.
Hell ut blandingen umiddelbart i individuelle ramekins eller en stor tallerken.

Avkjøl til romtemperatur og deretter i kjøleskap.
Når avkjølt, og satt, strø et tykt lag med brunt sukker på toppen, deretter karameliser ved oppvarming under en varm grill eller med en Creme Brulée brenner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar