Annonse

lørdag 21. november 2015

Chop Suey med biff (entrecote)

Kjapp og grei kosemat på en fredagskveld, i stedet for Taco. Jeg foretrekker å bruke entrecote som gir mere smak og som oftest er skikkelig mørt kjøtt.

mandag 16. november 2015

Wallenbergere. Nydelig kalvekjøtt på svensk manér.

Wallenberger er rett og slett svenske kalvekarbonader, og har fått navnet sitt fra Johan Wallenberg i finansfamilien Wallenberg.

Historien sier at Wallenberg ofte var på Operakjelleren i Stockholm. En dag var han riktig matlei og ba operakjellerens sjef Tore Wretman om å lage noe spesielt og derved var kjøttkakenes Rols Royce skapt.

I min versjon har jeg tatt med litt svinekjøttdeig, noe som gjør de enda saftigere.

søndag 15. november 2015

Lammecarré med bakte småpoteter og Flower Sprouts

Lammecarré er noe av det beste jeg vet. Riktig stekt og med spennende tilbehør er det snaddermat.