Annonse

mandag 16. november 2015

Wallenbergere. Nydelig kalvekjøtt på svensk manér.

Wallenberger er rett og slett svenske kalvekarbonader, og har fått navnet sitt fra Johan Wallenberg i finansfamilien Wallenberg.

Historien sier at Wallenberg ofte var på Operakjelleren i Stockholm. En dag var han riktig matlei og ba operakjellerens sjef Tore Wretman om å lage noe spesielt og derved var kjøttkakenes Rols Royce skapt.

I min versjon har jeg tatt med litt svinekjøttdeig, noe som gjør de enda saftigere.






Ingredienser:400 g kjøttdeig av kalv
400 g kjøttdeig av svin
salt og pepper
3 egg
1 dl fløte, iskald
1 tsk allroundkrydder
hvitpeppar
strøbröd
smør

Til servering: rørte tyttebær
potetmos
grønne små erter (her er ertene erstattet med Flower Sprouts, nydelig det også!)

Slik gjør du:
Bland sammen kjøttdeig av kalv og svin med salt til den binder. Tilsett eggeplommene og krydderiene og spe med fløten, litt etter litt. Pisk eggehvitene stive og vend inn i kjøttfarsen. Sett i kjølen i en halvtime.

Så former du fine runde Wallenbergere, maks en cm høye. Vend dem i strøbrød og stek i smør. Legg opp på serveringsfat og ha smeltet smør over.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar