Annonse

lørdag 6. juni 2015

Grillet klippfisk med Spinatstuing og Brandade

Bacalao på en ny måte. Festvarianten av det du kan få servert like ved bymuren i Lucca, i en bakgate i Roma eller i en Fadokneipe i havna i Lisboa. Her kommer fisken til sin rett og er ikke sauset inn i masse tomat.

torsdag 4. juni 2015

Pankopanert smørflyndre med hjemmelaget remulade, revne gulrøtter og mandelpotet


Dette er muligens noe av det beste jeg har spist!! Hos Brødrene Berggren i Sandefjord fant vi en pakke med fileter av smørflyndre. Den ble lydig med hjem og filetene ble vendt i mel, sammenvispet egg og Pankomel. Melet hadde fått en runde med stavmikseren sammen med salt, pepper og litt tørket persille.

Hjemmelaget Majones og Remulade

Hentet fra: Ordentligmat.no og Matlidenskap.com

Oppskrift hjemmelaget majones:

Dette er en revolusjon: vanligvis lages majones ved å blande alle ingrediensene med unntak av oljen, og så helle i oljen i en tynn stråle under visping. Dette er viktig for at ikke ingrediensene skal skille seg, men det finnes en mye smartere måte å gjøre dette på: Hell alle ingrediensene (unntatt oljen) i en høy og smal beholder. Sett stavmikseren i bunn og hell over oljen forsiktig, (grunnen til å helle forsiktig er at man sparer ventetid etterpå). Oljen er lettere enn de andre ingrediensene og legger seg på toppen.  Stavmikseren står i bunnen av beholderen og vil vispe egg for det meste, men litt og litt olje… Samme prinsipp, samme regler, men betydelig enklere.

tirsdag 2. juni 2015

Asparges, vårens mest smakfulle eventyr

Lettsaltet torsk med et følge av asparges, blomkålsaus og sprøstekt bakon, kan ikke bli galt. Enkelt er det også. Sausen er det mest arbeidskrevende, men verdt det.