Annonse

tirsdag 2. juni 2015

Asparges, vårens mest smakfulle eventyr

Lettsaltet torsk med et følge av asparges, blomkålsaus og sprøstekt bakon, kan ikke bli galt. Enkelt er det også. Sausen er det mest arbeidskrevende, men verdt det.



Start med å koke et halvt blomkålhode i litt buljong og melk. Når blomkålen er ferdig kjøres det til en glatt masse med en stavmikser. Smelt litt smør i en panne og tilsett litt hvetemel og rør sammen. Spe med blomlålmassen og melk og ha i en skvett fløte. Smaksett med salt, pepper og litt muskatnøtt og gjerne litt chilikrydder. En skvis med sitron gir den rette syrligheten som trenges i forhold til asparges.

Asparges kokes i treminutter i vann tilsatt salt og en dæsj sukker.

Bakonbiter stekes crispy i smør og fisken trekkes i rikelig med vann.

Så er det bare å legge opp og nyte, sammen med gulløye eller mandelpotet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar