Lettsaltet torsk med et følge av asparges, blomkålsaus og sprøstekt bakon, kan ikke bli galt. Enkelt er det også. Sausen er det mest arbeidskrevende, men verdt det.
Start med å koke et halvt blomkålhode i litt buljong og melk. Når blomkålen er ferdig kjøres det til en glatt masse med en stavmikser. Smelt litt smør i en panne og tilsett litt hvetemel og rør sammen. Spe med blomlålmassen og melk og ha i en skvett fløte. Smaksett med salt, pepper og litt muskatnøtt og gjerne litt chilikrydder. En skvis med sitron gir den rette syrligheten som trenges i forhold til asparges.
Asparges kokes i treminutter i vann tilsatt salt og en dæsj sukker.
Bakonbiter stekes crispy i smør og fisken trekkes i rikelig med vann.
Så er det bare å legge opp og nyte, sammen med gulløye eller mandelpotet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar