Annonse

lørdag 20. august 2016

Frokost i Cocotte

Det eneste som er bedre enn bacon, er mere bacon! Inspirert av Chrisopher Sjuves kokebok"Alt blir bedre med bacon", måtte jeg bare lage min egen vri på denne frokost-retten.

Til to personer brukte jeg:

2 skiver loff
to tomatskiver
noen skiver ost
4 skiver bacon
2 store økologiske egg

To store Cocotter smøres. Kle sidene av cocottene med bacon. Stikk ut loffskiver som passer i bunnen av cocottene og legg dem i. Legg på osteskiver som dekker brødet og legg en tomatskive oppå. Fjern kjerner og saften fra totatskivene før du legger dem i, ellers blir loffen "soggy". Dryss på litt flaksalt og pepper. Knekk eggene og ha dem oppi og ha på litt salt og pepper.

Sett formene i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Server med en god kopp te. Nammmm!

torsdag 18. august 2016

Kveitesuppe

Fiskesuppe er supergodt uansett når på året. Den kan lages på fiskekraft av mange slag, eller kraft av skalldyr. I denne suppen brukte jeg kraft etter koking av kveitebein og et kveitehode.
Du blir garantert mett av en slik suppe.

Du trenger til to personer:
  • ca en liter kraft
  • ca 400 g kveite uten skinn og bein
  • en stor gulrot
  • ett stykke sellerirot
  • en god løk, jeg brukte en Skjærgårdsløk
  • en vårløk eller en halv purre
  • 0,5 g Saffran
  • Salt og pepper
  • litt sitronsaft
  • en rød chilli
  • Kvitseidsmør 
  • 1/3 l fløte
  • 3 passe store mandelpoteter