Annonse

torsdag 18. august 2016

Kveitesuppe

Fiskesuppe er supergodt uansett når på året. Den kan lages på fiskekraft av mange slag, eller kraft av skalldyr. I denne suppen brukte jeg kraft etter koking av kveitebein og et kveitehode.
Du blir garantert mett av en slik suppe.

Du trenger til to personer:
  • ca en liter kraft
  • ca 400 g kveite uten skinn og bein
  • en stor gulrot
  • ett stykke sellerirot
  • en god løk, jeg brukte en Skjærgårdsløk
  • en vårløk eller en halv purre
  • 0,5 g Saffran
  • Salt og pepper
  • litt sitronsaft
  • en rød chilli
  • Kvitseidsmør 
  • 1/3 l fløte
  • 3 passe store mandelpoteter






Fremgangsmåten er egentlig superenkel. Skrell og finsnitt grønnsakene, helst på en mandolin, slik at du får fyrstikkstørrelse på dem.

Kok mandelpotetene, skrell dem og del de i ca 1x1 cm store biter.

Ha grønnsakene, løk og smør i en kjele og svisj dem i noen minutter. Ha på ca halvparten av kraften og la grønnsaken syde i pannen i ca ett kvarter. Ha så i fløten og krydderne og la det syde til du ser at suppen tykner. så kan du justere med resten av kraften, mens du smaker til med mer krydder og litt sitronsaft.
Til slutt tilsetter du de ferdigkokte kveitebitene og potetbitene og lar de bli varme.

Om du vil, kan du servere suppen med flatbrød og smør eller gode kuvertbrød.

Og så er det bare å finne sofaen.........

2 kommentarer:

  1. Åh den må pröves på. Takk för att du deler med deg av oppskriften.

    SvarSlett
  2. Vel bekomme. Håper den smaker :-)

    SvarSlett