Annonse

onsdag 24. februar 2016

Røkt torsk med kokte gulrøtter, melne poteter og fiskesaus

Foto: Det Gamle Røgeri i Sandefjord
Røkt torsk har vært en favoritt siden barndomsdagene. Fisken er fastere og mer smaksrik enn vanlig torsk og tilbehøret er bare nydelig.

Enkelt og umulig å ikke lykkes med.

mandag 22. februar 2016

Mørbradbiff av reinkalv med kraftkokte poteter og blomkål



Det har lenge vært problemer med å finne tak i skikkelig reinkjøtt i butikkene. Nå er det kommet ferskt kjøtt som kjølevare og det er flere stykningsdeler tilgjengelig.

Vi fant en pakke med to mørbradbiffer av reinkalv, som vi mekket til som lørdagskos.

Og du hellige matgud, for et kjøtt!!!

søndag 21. februar 2016

Bruscetta

Det er så enkelt og så godt. Og skal du få det slik det serveres i Italia må du fikse godt brød.
Jeg bruker å lage litt mer pizzadeig enn jeg egentlig trenger. Deigen passer godt til frysing, men kan også bakes ut til små brød som stekes kjapt i ovnen etter at du er ferdig med å steke pizza. Ta et stykke deig og klem det ut til et lite brød, ca 1 cm tykt. La det heve litt og stek det til du får en lett gylden farge. La det kjøle og pakk i plastpose til dagen etter.

Neste morgen tar du brødene ut og deler de i to på langs. Varm de godt i brødristeren.

Mens de er varme gnir du snittflatene inn med et fedd hvitløk. Risle over en riktig god olivenolje. Så topper du med litt knust tomat, smaksatt med litt persille, basilikum, flaksalt, nykvernet pepper, litt sukker og litt chili.
Til slutt har du på friske tomatskiver eller cherrytomater delt i to. Kan også toppes med noen gode skinke-terninger eller litt Panchetta delt i terninger og ristet lett i stekepannen

Nydelig på kvelden med et glass hvitvin eller til Brunch med en kopp god te.