La vita è troppo breve per mangiare male (livet er for kort til å spise dårlig mat.) ---Matfoto: Jorunn Hagrup
Annonse
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(22237182)a(2494934)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(' ');
fredag 26. februar 2016
Potetsuppe med krutonger og sprøstekt bacon
onsdag 24. februar 2016
Røkt torsk med kokte gulrøtter, melne poteter og fiskesaus
Foto: Det Gamle Røgeri i Sandefjord |
Enkelt og umulig å ikke lykkes med.
mandag 22. februar 2016
Mørbradbiff av reinkalv med kraftkokte poteter og blomkål
Det har lenge vært problemer med å finne tak i skikkelig reinkjøtt i butikkene. Nå er det kommet ferskt kjøtt som kjølevare og det er flere stykningsdeler tilgjengelig.
Vi fant en pakke med to mørbradbiffer av reinkalv, som vi mekket til som lørdagskos.
Og du hellige matgud, for et kjøtt!!!
søndag 21. februar 2016
Bruscetta
Det er så enkelt og så godt. Og skal du få det slik det serveres i Italia må du fikse godt brød.
Jeg bruker å lage litt mer pizzadeig enn jeg egentlig trenger. Deigen passer godt til frysing, men kan også bakes ut til små brød som stekes kjapt i ovnen etter at du er ferdig med å steke pizza. Ta et stykke deig og klem det ut til et lite brød, ca 1 cm tykt. La det heve litt og stek det til du får en lett gylden farge. La det kjøle og pakk i plastpose til dagen etter.
Neste morgen tar du brødene ut og deler de i to på langs. Varm de godt i brødristeren.
Mens de er varme gnir du snittflatene inn med et fedd hvitløk. Risle over en riktig god olivenolje. Så topper du med litt knust tomat, smaksatt med litt persille, basilikum, flaksalt, nykvernet pepper, litt sukker og litt chili.
Til slutt har du på friske tomatskiver eller cherrytomater delt i to. Kan også toppes med noen gode skinke-terninger eller litt Panchetta delt i terninger og ristet lett i stekepannen
Nydelig på kvelden med et glass hvitvin eller til Brunch med en kopp god te.
Jeg bruker å lage litt mer pizzadeig enn jeg egentlig trenger. Deigen passer godt til frysing, men kan også bakes ut til små brød som stekes kjapt i ovnen etter at du er ferdig med å steke pizza. Ta et stykke deig og klem det ut til et lite brød, ca 1 cm tykt. La det heve litt og stek det til du får en lett gylden farge. La det kjøle og pakk i plastpose til dagen etter.
Neste morgen tar du brødene ut og deler de i to på langs. Varm de godt i brødristeren.
Mens de er varme gnir du snittflatene inn med et fedd hvitløk. Risle over en riktig god olivenolje. Så topper du med litt knust tomat, smaksatt med litt persille, basilikum, flaksalt, nykvernet pepper, litt sukker og litt chili.
Til slutt har du på friske tomatskiver eller cherrytomater delt i to. Kan også toppes med noen gode skinke-terninger eller litt Panchetta delt i terninger og ristet lett i stekepannen
Nydelig på kvelden med et glass hvitvin eller til Brunch med en kopp god te.
Abonner på:
Innlegg (Atom)