Annonse

fredag 24. april 2015

To Grådige italienere

Jeg er fasinert av kokebøker. Vi har etter hvert noen hyllemeter av dem. Det er på mange måter ytterkantene som fanger min interesse. Tradisjonsmat er ofte samlet i små hefter hvor de gamle godbitene gjemmer seg. I den andre enden finner jeg  kokebøkene som også gir historier og miljø og som derfor er blant favorittene.

torsdag 23. april 2015

Grillede sommerkoteletter Sous Vide

Sommerkoteletter Sous Vide og Grill er grisegodt. Kjøp tykke, store koteletter, de blir saftigst. Og det er jaggu godt! 
Her har man virkelig nytte av SousViden. 

Vakuumer kotelettene med litt krydderurter som du liker. Legg  kotelettene i 61 grader i 5 timer.  Så er det bare å ta de ut av posen og skjærpe de på grillen. Med salat og pommes stips blir det en enkel, velsmakende typisk grillmiddag. 

Chili con carne y chocolate

Dette er en oppskrift jeg fant i et magasin om Fairtrade. Synes ideen om Fairtrade er veldig god og
deler derfor denne tradissjonsretten fra Mexico. Dessuten er den jo dritgod :-) Og husk: denne chilien lager du ikke om du ikke har de riktige råvarene!!

mandag 20. april 2015

Boknafisk med Sous Vide gulrøtter og baconterninger

Boknafisk lages av torsk eller hyse, som råskjæres og henges til tørk. Når den er halvtørr deles den i passe stykker som trekkes i lettsaltet vann i ca 15 minutter. Dette er en NordNorsk rett som smaker fantastisk sammen med det rette tilbehøret.

søndag 19. april 2015

I serien Real Guttemat: Jansons frestelse

Per Adolf "Pelle" Janzon hoppet av sjømannslivet allerede som 19-åring for å realisere drømmen om å studere. I 1863 ble han skrevet inn på Universitetet i Uppsala. Han begynte å studere filosofi og historie. Men så viste det seg at talentet hans var større enn han var klar over. Det skjønte ledelsen ved Det Kongelige Teater i Stockholm, og han ble ansatt på rekordtid. 
Pelle Janzon var ikke bare god til å synge. Han var vissnok helt unik på kjøkkenet. Og hjemmet hans var ofte full av tørste og sultne kunstnerkolleger, som også ble underholdt av Janzon på andre måter. Han var god til å parodiere, og da spesielt urimelige sjefer ved Sveriges største og mest berømte scene.