Annonse

mandag 20. april 2015

Boknafisk med Sous Vide gulrøtter og baconterninger

Boknafisk lages av torsk eller hyse, som råskjæres og henges til tørk. Når den er halvtørr deles den i passe stykker som trekkes i lettsaltet vann i ca 15 minutter. Dette er en NordNorsk rett som smaker fantastisk sammen med det rette tilbehøret.



Til to personer trenger du:
1/2 kg Boknafisk
(Må tilbringe noen timer i vann før koking. Dette er avhengig av hvor bokna fisken er)
4 gulrøtter
Smør
Salt og pepper
300 gram baconbiter
4-5 passe store og melne poteter

Slik gjør du:
Du starter med å skrelle gulrøtter, dele disse i passe store biter. De legges i vakuumpose med litt Kvitseidsmør, salt og pepper. Har du mye urter i urtehagen, er det helt OK å hive med en neve av de du liker best. Sitrontimian passer godt sammen med gulrøttenes sødme.

Så vakuumerer du og legger posen i SV på 84 grader i ca 50 minutter.

Når det er 20 minutt igjen av tiden gulrøttene trenger, setter du potetene på kok og etter ytterligere 5 minutter legges fisken i kokende vann og så får den trekke i de 15 minuttene som er igjen.
Baconbitene stekes i littt Kvitseidsmør.

Verdens beste gulrøtter
Nå er det bare å legge opp fisken, klippe hull i gulrotposen og ha disse i en skål, legge opp potetene og ha baconbitene i en skål for seg. Så er det bare å rense fisk og hugge inn.

Om du vil, kan du lage en variant med gulrotstuing. Da lager du bare en litt tykk Bechamelsaus og har gulrøttene med den gode væsken i posen oppi, rører rundt og Voila!!! Smaksett med litt salt og pepper.

Og til slutt: Får du ikke tak i boknafisk, kan du gå på denne nettsiden


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar