Annonse

torsdag 11. februar 2016

Bakt Skrei Loins med erter og gulrøtter og stekt bacon

Nå er skreien på det beste. Fast og fin og når den er riktig tilberedt er den saftig og flaker seg nydelig. Flakene får en perlemor-aktig glans og dette må nytes mens det er sesong. 

tirsdag 9. februar 2016

Møljeplukkfisk


Når du har servert Skreimølje (Skrei, lever og rogn) er det lurt om du har kjøpt så mye at det er litt rester. Disse restene blir verdens beste plukkfisk!


mandag 8. februar 2016

Noen som vil være medforfatter?

Jeg har lyst til å utvide Guttas Kjøkken med noen medforfattere. Jeg håper det er noen der ute som kan tenke seg å bidra med oppskrifter og bilder, spesielt om ting jeg ikke kan.

Bilde fra: www.emblibrary.com
Grilling er ikke min sterke side og baking er litt Bob Bob i mitt kjøkken. Dessuten er det begrenset hvor mange oppskrifter som kan skapes og spises i et lite hushold.

En annen ting som er viktig, er at sammen er vi sterkere og kontaktnettet større. Det betyr flere potensielle følgere og en mer interessant blog.

Nå tenker muligens noen at dette kan bli mange kokker og mye søl, men jeg strekker ut hånden og er villig til å prøve.. Funker det ikke, er det bare å gå tilbake og registrere at vi er blitt en erfaring rikere.

De som kan tenke seg å prøve, sender meg en PM. ✍

Erter, kjøtt og flesk

Åhhhh, du store milde!!!! Erter, kjøtt og flesk i dag. Mett er bare forbokstavene. Tradisjonsmat er bare så godt og sexy.


Du trenger:
ca ett kilo salt lammekjøtt
ca 500 g lettsaltet sideflesk
250 g tørkede gule erter
en gulrot i småbiter
1/2 løk, finhakket
1/2 kålrabi







søndag 7. februar 2016

Reinkjøtt, margebein og buljong

Siden det var samefolkets dag i går, måtte vi bare lage en rett med reinkjøtt. Med margebein og gode grønnsaker er dette kraftig kost, men vanvittig godt.
Jeg lager den på min måte, men prøver å holde meg nært tradisjonen.