Nå er skreien på det beste. Fast og fin og når den er riktig tilberedt er den saftig og flaker seg nydelig. Flakene får en perlemor-aktig glans og dette må nytes mens det er sesong.
Vi kjøpte ca et halvt kilo til to porsjoner. Litt mye muligens, men dette er godt og i tillegg er det sunt.
Vi brukte:
500 g skrei-loins
1 gulrot i små terninger
en neve frosne erter
4 tykke skiver bacon
1 kvart løk og to fedd hvitløk
Smør
salt, pepper, arromat, chilipulver
olivenolje
Soyasaus
1 dl hvitvin
Slik gjorde vi:
Skrei-loins ble lagt i en form med salt i bunnen og så overstrødd med finsalt. Formen ble satt i kjøl en time før den skal tilberedes.
Stekovnen ble satt på 175 grader.
Erter og gulrøtter ble lagt i bunnen av en ildfast form sammen med litt finsnittet løk og et par knuste hvitløkfedd. En dl hvitvin ble helt i bunnen av formen.
Så la vi fisken oppå og rislet litt olivenolje over. Krydderiene ble strødd over og ovnens steketermometer satt i
den tykkeste delen. Termometeret ble satt på 56 grader.
Mens fisken stektes, ble potetene kokt og baconet sprøstekt i masse smør.
Før servering blir smøret tilsatt soyasaus etter smak og helles over fisken.
La vita è troppo breve per mangiare male (livet er for kort til å spise dårlig mat.) ---Matfoto: Jorunn Hagrup
Annonse
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(22237182)a(2494934)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(' ');
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettYes, denne varianten skal jeg prøve. Tipper fruen blir fornøyd :)
SvarSlett