Annonse

torsdag 11. februar 2016

Bakt Skrei Loins med erter og gulrøtter og stekt bacon

Nå er skreien på det beste. Fast og fin og når den er riktig tilberedt er den saftig og flaker seg nydelig. Flakene får en perlemor-aktig glans og dette må nytes mens det er sesong. 



Vi kjøpte ca et halvt kilo til to porsjoner. Litt mye muligens, men dette er godt og i tillegg er det sunt.

Vi brukte:
500 g skrei-loins
1 gulrot i små terninger
en neve frosne erter
4 tykke skiver bacon
1 kvart løk og to fedd hvitløk
Smør
salt, pepper, arromat, chilipulver
olivenolje
Soyasaus
1 dl hvitvin

Slik gjorde vi:
Skrei-loins ble lagt i en form med salt i bunnen og så overstrødd med finsalt. Formen ble satt i kjøl en time før den skal tilberedes.

Stekovnen ble satt på 175 grader.

Erter og gulrøtter ble lagt i bunnen av en ildfast form sammen med litt finsnittet løk og et par knuste hvitløkfedd. En dl hvitvin ble helt i bunnen av formen.
Så la vi fisken oppå og rislet litt olivenolje over. Krydderiene ble strødd over og ovnens steketermometer satt i
den tykkeste delen. Termometeret ble satt på 56 grader.

Mens fisken stektes, ble potetene kokt og baconet sprøstekt i masse smør.

Før servering blir smøret tilsatt soyasaus etter smak og helles over fisken.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Yes, denne varianten skal jeg prøve. Tipper fruen blir fornøyd :)

    SvarSlett