Annonse

fredag 15. mai 2015

Jorunns sjokoladekake

Enkel å lage, men fantastisk god. Trikkset her er å få bunnen saftig, dvs at du må dynke den og da gjerne med cognac elller brandy. Når bunnen har fått litt godsaker og har fått akkurat riktig konsistens, starter du monteringen.

Ikkje hiv han på have!!!!

Breiflabb, slik han Sepp lagde han.

Sepp Perger ble hentet til Tromsø da byens første fiskerestaurant skulle åpnes. Fiskekrogen ble en lekegrind der alle havets rariteter ble opphøyet til gourmetmat.

Fisk som ble ansett for Ufesk og som rett og slett ikke ble ansett for å være menneskemat, ble nå utrolig populært.

Verdens beste sjokolade

Guanaja Noir – Mariage de Grand Crus er er en blend av Trinitario og Criollo-kakao fra øyen Guanaja i det Karibiske hav. Den har et kraftig preg av bitterhet og en intens smaksdybde som varer lenge med et bredt utvalg varme aromatiske toner som frukt, kaffe, sirup og hint av blomster.

mandag 11. mai 2015

Svinebailla


Start med en svinenakke. Den skjæres i tykke skiver og så lager du lommer i skivene slik at du får plass til en skive skinke og en tykk skive ost. Smør lommen inni med Dijon-sennep, salte og pepre og legg i ost og skinke og litt fiiinhakket løk. Har du urter fra hagen kan disse også stappes i.

søndag 10. mai 2015

Hjemmelagde pastaputer

Foto: Aperitif.no
Pasta, denne blandingen av italiensk mel av toppkvalitet og egg er grunnlaget for utrolig mange retter. Pastaputer med fyll kan varieres i det uendelige og kan være både vegansk og med diverse skinke og smaken av hav.
Og som alle andre oppskrifter er denne en ide, som ingen forventer du skal følge slavisk. Ta det du har eller har lyst på og la det stå til!