Breiflabb, slik han Sepp lagde han.
Sepp Perger ble hentet til Tromsø da byens første fiskerestaurant skulle åpnes. Fiskekrogen ble en lekegrind der alle havets rariteter ble opphøyet til gourmetmat.
Fisk som ble ansett for Ufesk og som rett og slett ikke ble ansett for å være menneskemat, ble nå utrolig populært.
Sepp lagde fiskesuppe som folk dro helt fra Oslo for å hente hjem og breiflabben, den styggeste av de stygge i havet ble elsket av alle.
Sepp ble kjent gjennom Ingrid Espelids kokkeprogram på NRK TV og snart skulle alle spise fisk på nye måter.
Jeg har forsøkt å gjenskape noen av hans fiskeretter og her er Sepps Breiflabb så nært opp til originalen som mulig.
Til 2 personer
To passe store breiflabb koteletter
en halv rød paprika
en halv grønn paprika
en halv løk
salt og pepper
Arromat
en neve ferdigrensede reker
en liten boks blåskjell
fløte
sitron
Sånn gjør du:
Tørk godt av kotelettene og strø de med finsalt og Aromat. Legg i kjøleskap i noen timer.
Del opp løk og paprika i passe biter. Ta ut koteletten og stek de i smør sammen med løk og paprika. Ha i blåskjell og kraft og en god slump med fløte. La det koke på svak varme til sausen begynner å tykne. Press sitron over fisk og saus. Smak til med salt og pepper og sett pannen til side. Rett før servering har du de ferdigrensede rekene oppi og vender de inn i sausen slik at de blir halvvarme.
Server med melne poteter som du kan krakke oppi sausen, slik at du får med deg alt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar