Annonse

fredag 15. mai 2015

Jorunns sjokoladekake

Enkel å lage, men fantastisk god. Trikkset her er å få bunnen saftig, dvs at du må dynke den og da gjerne med cognac elller brandy. Når bunnen har fått litt godsaker og har fått akkurat riktig konsistens, starter du monteringen.


Ingredienser til kaken
3 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 ss kakao
2 ts bakepulver
0,5 dl lunkent vann
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre og spe med vannet.
Stekes ved 175 grader i 45-50 minutter


Glasur
70 g sukker
1 dl vann
1,5 plate kokesjokolade (aller helst 150 gram Valhrona)
3,5 dl fløte
Kok opp vann og sukker til sukkerlake.
Tas av plata og tilsett sjokoladen. Avkjøles helt.
Pisk fløten og bland i den avkjølte sjokoladeblandingen.


Del kaken i to og dynk med litt cognac før kremen has inni og oppå kaken.
Pyntes etter fantasi, behov og anledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar