Annonse

mandag 18. mai 2015

Spinnvill pai


Pai med reinskav er utrolig godt. Paiformen som er brukt her er forholdsvis stor go jeg måtte plusse på to egg ekstra. De ble pisket opp med litt fløtemelk for at dette skulle fylle opp i formen. Derved hevet den seg ganske mye, men gikk tilbake til "normal" når den fikk stå og avkjøle seg litt.



Ingredienser

Paideig

1 pakke reinskav
1 grovhakket løk

150 g baconbiter
litt forskjellig skogssopp
en neve revet ost
3 egg
salt og pepper
2 knuste einebær
1 ss ramsløkpuré
1 dæsj fløte

Slik gjør du:

Stek reinskav og baconbiter med løk og sopp. Ha på litt fløte og la det trekke til reinskavet er mørt. Krydre med salt og pepper og knuste einebær. Pisk sammen eggene med litt salt og pepper og rør inn den revne osten.

Ha kjøttblandingen oppi paiskallet og sprinkle litt ramsløkpuré over. Hell så egg-osteblandingen over og sett formen inn i stekeovnen på 200 grader i ca 40 minutter til paien har fått en fin gylden farge.

Serveres med en enkel salat bestående av noen blader hjertesalat, noen norske cherrytomater og litt
fiiinsnittet (bruk mandolin!) delikatesseløk.

Soppsaus - Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett hvitløk mort slutten av steketiden. Hell i fløte og soyasaus. Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne. Smak til med pepper og ev litt salt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar