Annonse

lørdag 8. august 2015

Røkt paprika

Røkt paprika er nydelig i mange forskjellige sammenhenger. Du trenger en stor pose paprikapulver fra innvandrerbutikk, en PolyScience røykepistol og en plastpose. 


Ha en passe stor porsjon paprikapulver i en plastpose, ha røykespon i kammeret på røykepistolen, stikk slangen inn i plastposen og hold rundt. Så tenner du på røyesponet mens du starter pistolen. Røyken strømmer inn i posen og blåser den opp. Når posen er full av røyk knytter du igjen og rister paprikapulvert rundt inni posen. Etter 2 - 3 minutter klipper du hull i posen og har det ferdig røkte paprikapulveret i et glass med tett lokk.Thats it!!!

Middag til Asterix og Obelix


Når Asterix og Obelox skal ha en skikkelig middag er det bare en ting som gjelder: Villsvin. I og med at vi dumpet over et stykke ytrefilet av akkurat dette i en frysedisk i vårt naboland, måtte jeg bare prøve å lage middag til disse to Gallerne. Med sopp, ost, ramsløk og andre skogskrydderier i tillegg til kastanjepuré og tranebærkompott blir dette et herremåltid verdig en plass i Guttas kjøkken.

torsdag 6. august 2015

Bernaise i Sous Vide uten problemer

Froskelår med asparges, tomat, potetkroketter og Bernaise
Kjøpebernaise er ofte kjipt, men noe mange tyr til fordi det er sikrere. Ja det er faktisk enda kjipere når du serverer biff eller annet snadder og så skiller sausen seg akkurat i det viktige øyeblikket.

Det hele dreier seg om kontroll på temperaturen.


mandag 3. august 2015

Bakte Torskeloins med bacon, potet og rotgrønnsaker

Torskeloins er nydelig mat og vi bruker de både kokt og stekt. Fikk lyst til å forsøke å tilberede i stekeovnen sammen med grønnsaker og poteter. Og når man har en Tupperware Ultra Pro er det jo litt gøy å prøve å se om dette kan bli godt.

Kjapp, supermør og saftig røkt svinekam med surkål


Vi lager tradisjonsmat på søndager, basta. Røkt svinekam er nydelig når den har tilstrekkelig med fettmarmorering og blir tilberedt skikkelig. Den enkleste metode jeg har funnet til nå, er å bruke Tupperwares Ultra Pro kokekar og kombinere mikrobølgeovn og stekeovn.

søndag 2. august 2015

Søker medblogger


Hei folkens! Jeg er på jakt etter en medforfatter til Guttas Kjøkken. En som kan skrive lett og ledig om drikkevarer til forskjellig mat. Gjerne knytte sammen vin og de forskjellige rettene som presenteres i bloggen, men også initiere egne innlegg av mer generell art.
Det er viktig at man ikke blir for nerdete eller presenterer viner som koster så mye at du må være veldig vininteressert for å ta deg råd.
Send meg noen ord PM med bakgrunn, lenker til hva du har skrevet tidligere og annet som gjør det enkelt for meg å velge akkurat deg Uttrykksikonet grin

Flotte hamburgere på Kverneriet

Av og til er det utrolig godt å bare gi beng i matlagingen. Vi er ikke ofte ut og spiser og derfor er det viktig å finne steder som kan sin kokkelering. Etter omtaler i Tønsberg Blad i det siste er det nettopp det som kjennetegner byens nyeste restaurant, Kverneriet.

Så vi tok sjansen på årets travleste dag på Tønsberg brygge. Når VM i ræserbåt går av stabelen er det nemlig stinn brakke langs bryggekanten.

At Kverneriet ligger på "feil" side av brygga tilsier at de må være ekstra gode for å lykkes.