Annonse

lørdag 8. august 2015

Middag til Asterix og Obelix


Når Asterix og Obelox skal ha en skikkelig middag er det bare en ting som gjelder: Villsvin. I og med at vi dumpet over et stykke ytrefilet av akkurat dette i en frysedisk i vårt naboland, måtte jeg bare prøve å lage middag til disse to Gallerne. Med sopp, ost, ramsløk og andre skogskrydderier i tillegg til kastanjepuré og tranebærkompott blir dette et herremåltid verdig en plass i Guttas kjøkken.


Nok til både Asterix og Obelix:
  • 500 gr. ytrefilet av villsvin skåret og banket ut til et stykke på ca 1 cm tykkelse
  • nok baconskiver
  • nok philadelphiaost
  • nok finhakkede urter  og champinjong eller aromasopp
  • 1 pakke risotto med sopp
  • Manchego i skiver
  • litt balsamicosirup
  • litt chiliolje
  • Tranebærkompott av tørkede tranebær som du lar ligge i litt hvitvin i noen timer før du koker det opp og smakssetter med sukker og litt pepper
  • Kastanjepuré av ferdigkokte kastanjer som du kjøper i invandrerbutikk og koker opp sammen med fløte og purerer med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og pepper

Slik gjør du:
Lag Tranebærkompott og Kastanjepuré på forhånd.
Smør Philidelphiaosten og urtene på villsvinkjøttet. Så ruller du kjøttet stramt sammen.
Baconskivene rulles stramt rundt ruladen. 
Så legger du skiver med Manchego oppå rulladen, legger den i en ildfast form og plasserer et steketermometer midt irulladen. Formen settes i stekeovn på varmluft med 210 grader, til du har en kjernetemperatur på ca 68 grader.
La kjøttet hvile til det er håndvarmt og skjær det i fine skiver med en sylskarp kniv.

Risotto lages slik det er beskrevet på pakken.
Servering:
Legg opp risotto, så legger du på noen skiver villsvinrullade og kastanjepuré, Til slutt en ss med tranebærkomott. Manchego og urter til pynt. 
Ha litt balsamicosirup og chiliolje rundt på tallerkenen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar