Ostesouflé er en utordring, men utrolig gøy å få til.
Når du bærer inn en gylden høyt hevet souflé føler du deg som kongen på kjøkkenet. Og den er himmelsk, myk fluffy og med smak av ost, egg og lite annet. Men med litt salt skinke, spekemat og god vin, for ikke å glemme litt sprø salat og noen tomater er en souflé noe av det beste som finnes.
Ingredienser til 4 porsjoner
- 3 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 5 stk egg
- 200 g jarlsberg
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts revet muscat
Slik gjør du:
- Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Avkjøl sausen noe.
- Skill eggene. Rør eggeplommer, revet ost og salt, revet muscatnøtt og pepper. inn i sausen. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter -1/3 om gangen.
- Hell røren i en smurt ildfast form og stek souffleen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
Personlig liker vi litt sølvløk, oliven og en enkel salat med sprø salatblader og saftige småtomater.
I tillegg er det nydelig med litt parmaskinke og spanske eller italienske spekepølser