Annonse

lørdag 15. august 2015

Ostesouflé

Ostesouflé er en utordring, men utrolig gøy å få til. 
Når du bærer inn en gylden høyt hevet souflé føler du deg som kongen på kjøkkenet. Og den er himmelsk, myk fluffy og med smak av ost, egg og lite annet. Men med litt salt skinke, spekemat og god vin, for ikke å glemme litt sprø salat og noen tomater er en souflé noe av det beste som finnes.





Ingredienser til 4 porsjoner
  • 3 ss smør 
  • 4 ss hvetemel 
  • 3 dl melk 
  • 5 stk egg 
  • 200 g jarlsberg 
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper
  • 1 ts revet muscat
Slik gjør du:
  1. Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Avkjøl sausen noe.
  2. Skill eggene. Rør eggeplommer, revet ost og salt, revet muscatnøtt og pepper. inn i sausen. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter -1/3 om gangen.
  3. Hell røren i en smurt ildfast form og stek souffleen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
Server ostesuffleen med en salat ved siden av.
Personlig liker vi litt sølvløk, oliven og en enkel salat med sprø salatblader og saftige småtomater.

I tillegg er det nydelig med litt parmaskinke og spanske eller italienske spekepølser

fredag 14. august 2015

Østers


 Ingenting er som en østers eller to som en før-forrett. Verdens enkleste mat å servere og spise.


torsdag 13. august 2015

Kjøttsuppe med kjøttboller

Hvis du har god kjøttkraft, er en suppe midt i blinken. Suppe er godt, greit å lage og kan varieres i det uendelige. Vi lagde kålrulletter og hadde både kjøttfarse og karbonadedeig til overs. Derfor blandet vi disse med litt salt, så litt pepper og spedde med litt farris og hadde oppi en halv finhakket løk!

Så kokte vi opp kraften og lagde små boller av bolledeigen som vi slapp oppi kraften og lot den simre rett under kokepunktet.

onsdag 12. august 2015

Boknafisk med gulrotstuing og baconsmør

Boknafisk lages av torsk eller hyse, som råskjæres og henges til tørk. Når den er halvtørr deles den i passe stykker som trekkes i lettsaltet vann i ca 15 minutter. Dette er en NordNorsk rett som smaker fantastisk sammen med det rette tilbehøret.

Jubileum i dag!!!


Jeg skriver ofte anmeldelser på TripAdvisor av restauranter og hoteller når vi er ute og reiser. 
Og i dag har jeg akkurat rundet 40 000 lesere!!!!!

Selv bruker jeg TripAdvisor i all planlegging av våre turer og finner ofte de unike hotellene og restaurantene som gjør at vi har mange gode minner.

Enkel og god frokost

Blåbær og jorbær fra hagen og en dæsj med Kesam er alt du trenger for en fin start på dagen!






60AAD2D5-4A1F-4A67-AEBA0BBB0074610C-1F922AC9-1180-4997-8089E384EE00B228

tirsdag 11. august 2015

Crepes Suzette

Foto: Javier LastrasDet finnes flere historier om hvorfor disse pannekakene fikk navnet sitt. Den ene starter med at en lærling skulle servere pannekaker med saus til prinsen av Wales, den senere kong George den 7. i England.

mandag 10. august 2015

Grønn pasta

Enkel middag, lunsj eller kvelds- Tagliatelle med følge av spinat, litt svinekjøtt eller bacon kuttet i småbiter gir god smak og en annerledes ny variant av carbonaraen.